Ercüment Ovalı Koronavirüs aşısı için tarih verdi! İşte o tarih

Ercüment Ovalı koronavirüs aşısı

Hakkında birçok şey söylenen Ercüment Ovalı koronavirüs aşısı ile ilgili çok önemli bir açıklama yaptı. Aşının ne zaman çıkacağı ile ilgili kesin bir tarih verdi.

Bilim dünyasında yaptığı koronavirüs çalışmaları ile tanınan Ercüment Ovalı koronavirüs aşısı ile ilgili konuştu. yaptığı ilginç açıklamalar ile tanınan bu bilim insanı son dönemlerin en popüler isimlerinden bir tanesi. Ancak kendisi ile ilgili bazıları olumsuz konuşabiliyor. Özellikle de 1 Nisan tarihinde açıklayacağını söylediği aşı hakkında ne yazık ki bekleneni veremedi.

Ercüment Ovalı aşı hakkında kesin bir dil kullandı

Türkiye’deki tanınmış bir basın kuruluşuna verdiği röportajda, “Şu an aşı üzerinde çalışan 8 grup içinde sizden başka geleneksel aşı üzerinde çalışan var mı?” sorusuna karşılık olarak, “2 grup daha var. Onlar da çok iyiler. Emeklerine saygı duyuyorum. Örneğin Konya Selçuk Üniversitesi’nden bir grup var, çok iyi niyetle çalışıyorlar. Özel bir firmayla iş birliği içinde müthiş işler yapıyorlar. Aşı ile ilgili TÜBİTAK’ın düzenlediği son toplantıda onlara ‘Size yardım edelim’ dedim. Biz ekonomik olarak güçlü bir grubuz. Böyle bir avantajımız var” ifadelerine yer verdi.

Ercüment Ovalı koronavirüs aşısı

Aşı ile ilgili yaptığı konuşmaların devamında ise oldukça ilginç şeyler söyledi. Bu aşıyı ilk olarak kendi üzerlerinde deneme gibi bir planlarının olduğunu da vurguladı. Ercüment Ovalı, “Bütün gruplar bunu söylüyor. İşte bu kadar iyi niyetle ve fedakârca çalışan bir bilim dünyası var Türkiye’de. Ben de aşıyı ilk kendi üzerimde deneyeceğim. Çünkü zaman kazanmaya çalışıyoruz. Biz kapitalist değiliz. Görünen o ki yurt dışındaki gruplar aşıyı Ekim-Kasım gibi getirecekler. Biz onlardan 3 ay sonra çıkarabileceğiz” dedi.

Maske zorunlu iller açıklandı! Bu illerde maskesiz dolaşılamayacak!

Tüm bu röportaj genel olarak değerlendirildiğinde, aşının 1 Şubat tarihinden önce gelmesi imkansız gibi görünüyor. Fakat yine de ani oluşabilecek gelişmeler için bizi takipte kalın.