Yerli koronavirüs ilacı yakında gelebilir!

koronavirüs

Tüm dünyanın büyük bir merakla takip ettiği yerli koronavirüs ilacı için çalışmalar devam ediyor. Türkiye’deki bilim insanları bu alanda önemli gelişmeler yakalamaya başladı.

Dünyada en çok ağır etkileri olan ve daha da bunu göstermeye devam eden Koronavirüs için çalışmalar devam ediyor. Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesi hem tedavi hem de ilaç geliştirmeye çalışıyor. Elbette bunlardan tamamı başarılı olmayacak. Bunun yerine sadece bir bölümünün başarılı olması bekleniyor. Şimdiye kadar dünya genelinde 3.5 milyon insan bu hastalığa yakalandı.

Koronavirüs ilacı ne zaman gelecek?

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, ilacın hazır olması için biraz daha zamana ihtiyaç olduğunu ifade etti. Ayrıca ilacın bulunduktan sonra bir süre daha test edilmesi gerektiğini de vurguladı. İlacın bulunduğu tarihten sonra en az 1 yıl kadar deneme sürecinden geçmesi gerekiyor.

Koronavirüs hastaları 12 yıl daha az 1

TÜBİTAK bünyesi altında 17 adet proje yer alıyor. Bu projelerden 8 tanesinin aşı ile ilgili olması konuya büyük önem verildiğini gösteriyor. Şimdilerde birçok kişi için daha farklı tartışma konuları bulunuyor. Bazıları aşının daha önemli olduğunu söylerken kimileri de ilacın çok daha büyük bir öneme sahip olduğunu ifade ediyor. Genel olarak değerlendirildiğinde her ikisi de insanlık için çok büyük faydalara sahip olacak.

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, yıl sonuna kadar aşı çalışmalarının biteceğini söyledi. Bu virüsün ilacı ile ilgili olarak da önemli çalışmaları devam ettirdiklerini ifade etti. Haziran ayında konuyla ilgili müjdeli haberler gelebilir. Sizce virüsün tedavisi için yerli ilaçlar çözüm olabilir mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.