Siyah maske güvenli mi? Koronavirüse karşı etkili mi? İşte cevabı!

siyah maske

Siyah maske hakkında uzmanlardan açıklama geldi. Bakalım koronavirüse karşı takılan bu maskeler etkili mi yoksa süs eşyası mı?

Koronavirüse karşı alnınan önlemlerin ardı arkası kesilmiyor. Maskesiz, devlet ve kamu kuruluşlarının yanı sıra marketlere bile giriş yasaklanmıştı. Bu süreçte herkes maske takmak zoruna kalmıştı. Devlet de ücretsiz maske dağıtımına başlamıştı. Ancak vatandaşların büyük bir bölümü daha iyi görünüyor diye siyah maske takmaya başlamıştı. Bugün uzamanlardan bu maskeler hakkında açıklamalar geldi.

Siyah maske koronavirüse karşı koruma sağlıyor mu? İşte cevabı!

Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu; siyah maskelerin korunmak için uygun olmadığını ve bu maskelerin sadece süs olarak takılabileceğini belirtti. Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu “Ayrıca elinizle maske varken nefesinizi kontrol ettiğinizde net sıcak havanın gelmemesi gerekiyor, ama bu maskede sıcak havayı net bir şekilde elinizle hissedebilirsiniz. Bir deneme yapacak olursak da damlacıkların rahatlıkla bu maskeden geçtiğini görürsünüz.” ifadelerini kullandı.

Koronavirüsün maskelerde kalma süresi ortaya çıktı

Koronavirüse karşı en etkili maske olarak gösterilen N95 maske, dışarıdan partiküllerin gelmesini engelliyor. Ancak nefesin dışarı çıkmasını sağlayan N95 maske, virüsün diğer insanlara bulaşmasına da neden olabiliyor. Dağıtılan maskelerin ise kullanım süresinin 4 saat olduğunu 4 saatin sonunda atılıp yenisinin takılması gerektiği belirtiliyor.

siyah maske

Kullan at maske kullanımına geçiş yapmamız ve yıkanabilir maskelerden mümkün olduğunca uzak durmanız gerekiyor. Yani uzun lafın kısası, siyah renkteki maskelerin en ufak bir koruma sağlamadığını söyleyebiliriz. Eğer bu durumda bile görünüme önem veriyorum diyebiliyorsanız, lütfen normal maskenin üzerine siyah maskelerinizi takın.

Alışveriş yaparken dolandırılmayın! Koronavirüs fırsatçılarına geçit vermeyin!

Devlet yetkililerinin yaptığı uyarıları lütfen göz önünde bulundurun ve sosyal mesafeyi korumaya çalışın. Koronavirüsten korunmanın en etkili çözümü insanlar ile olan teması ortadan kaldırmak, elleri sık sık bol su ve sabun ile yıkamak ve düzenli beslenme ve uyku düzenine geçiş yapmak olduğunu unutmayın.

Metabolizmanızı güçlü tutmak adına protein ve vitamin değeri yüksek yiyecekler yemeye de özen gösterin. Bu sayede dünyada 2 milyondan fazla kişiye bulaşan koronavirüsten korunabilirsiniz.