Koronavirüs aşısı yaptırmayanlara yeni kısıtlamalar gelebilir: Zorla aşı yaptırma dönemi

Koronavirüsten korunmak

Koronavirüs aşısı yaptırmayanlara yönelik bazı kısıtlamalar geleceği söyleniyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalar zorla aşı yaptırma döneminin başlama ihtimalini gösteriyor.

Bütün dünyada aşı ile ilgili geniş kapsamlı çalışmalar devam ediyor. Bazıları komplo teorileri üreterek aşıların aslında zararlı olduğunu kanıtlamaya çalışıyor. Ancak bu salgından kurtulmanın tek yolu olarak aşılar görülüyor. Toplumsal bağışıklık kazanmak istiyorsak mutlaka aşımızı yaptırmamız şart. Bugüne kadar aşı olmayan kişiler için herhangi bir yaptırım uygulanmadı.

Devletin üst kademeleri tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında aşıların gönüllülük esasına dayalı olması gerektiği ifade ediliyor. Ancak bugüne kadar yapılan aşılar ne yazık ki yeterli olmadı. Toplumsal bağışıklık kazanılması için gerekli yüzde 70 oranındaki aşılama miktarı ne yazık ki kazanılamadı.

Koronavirüs aşısı yaptırmayanlara yönelik tedbirler artabilir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sinema, tiyatro, şehirlerarası otobüs ve uçak gibi alanlarda koronavirüs aşısı yaptırmayan kişilerden PCR testi istenme ihtimalinin olduğunu söyledi. Ayrıca bu testlerin tamamen ücretsiz bir şekilde yapılacağını belirtti.

Koronavirüs aşısı yaptırmayanlara

Bakan Koca özellikle seyahatler konusunda uyarıyor. Şehirlerarası otobüste yolcular saatlerce aynı ortamda bulunduğu için Covid-19 bulaşma riski son derece yüksek. Özellikle delta varyantının ne kadar hızlı bir şekilde yayıldığı herkes tarafından biliniyor.

Koronavirüs delta varyantı aşı karşısında çaresiz kalıyor: Elimizde büyük bir koz var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca esnafın ve öğrencilerin özellikle mağdur olmaması için herkesin aşısını zamanında yaptırması gerektiğini düşünüyor. Bu yıl okulların açılması gerektiğini söyleyen Fahrettin Koca herkesi tekrar tekrar aşı yaptırmaya çağırıyor. Peki sizce aşı teşviki için zorlayıcı tedbirler alınmalı mı? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.