Koronavirüs aşısı olanlar güven içerisinde seyahat edecek

İstanbul'da vaka sayısı dip yaptı

Küresel çapta koronavirüs aşısı olanlar ile ilgili bazı düzenlemeler yapılmaya çalışıyor. Bu düzenlemelerin son derece büyük bir önlem olabileceği tahmin ediliyor. İşte merak edilen detaylar.

Koronavirüs aşısı olanlar muhtemelen bazı pozitif ayrımcılığa sahip olabilecek. Konu ile ilgili yapılan ilk çalışmalar Avrupa Birliği tarafından gerçekleştirilmişti. Yapılan açıklamalarda aşı olmayan kişilerin Avrupa Birliği ülkelerine seyahat etmelerine izin verilmeyeceği ifade edildi. Bunun üzerine aşının değeri çok daha fazla arttı.

Avrupa içerisinde yaşanan bu gelişmeler her ne kadar tepki toplasa bile ilerleyen zamanlarda doğru bir davranış olarak görüldü. Bugünlerde ise ABD yeni önlemler alıyor. Bu önlemlerden birisi aşı ile ilgili olacak. Koronavirüs aşısı olan kişiler rahat bir şekilde her yerde seyahat edebilecek.

Uzmanlar koronavirüs aşısı ile ilgili bazı uyarılarda bulunuyor

Şimdiye kadar koronavirüs aşısı hakkında olumlu değerlendirmeler yapıldı. Ancak uzmanlar bu aşı ile ilgili bazı uyarılarda bulunuyor. Bunlardan ilki alerji reaksiyonları ile ilgili oldu. Kimileri bu aşıya karşı alerji reaksiyonu gösterebiliyor. Ayrıca bazıları hiç beklenmeyen şekilde kalp krizi gibi tepkiler verebiliyor.

koronavirüs aşısı olanlar

Hem bilim insanları hem de yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre önemli bir detay daha ortaya çıktı. Aşı olsa bile insanların mutlaka seyahatlerini ertelemeleri talep edildi. Aksi halde istemedikleri sonuçlar ile karşılaşabilirler. Aşıların etki oranı yüksek olsa dahi yine de bazen hasta olmak mümkün olabiliyor.

Türkiye koronavirüs vaka sayıları büyük endişe yaratıyor

Özellikle mutasyonlu virüsler çok ciddi bir yayılmaya neden oldu. Bu nedenle bilim insanları mutlaka daha fazla dikkatli olunmasını öneriyor. Peki sizce koronavirüs aşısı yaptıranlar ile ilgili pozitif ayrımcılık doğru mu?