Aşılar koronavirüsü durdurma ihtimaline sahip mi? Yeni bir aşı haberi geldi

koronavirüs

Aşılar koronavirüsü durdurma ihtimaline sahip olup olmadığı konusunda tartışmalara neden oldu. Gerçekten de bunu kullanarak hastalığı tamamen bitirmek mümkün mü?

Sağlık Bakanlığı aşılar koronavirüsü durdurma ihtimaline sahip açıklamaları yapıp duruyor. Peki gerçekten de böyle bir şey mümkün mü? Özellikle de Haziran sonuna kadar Türkiye’ye ciddi bir aşı akışı olması bekleniyor. Böylece nüfusun önemli bir bölümünün aşılanması hedefleniyor.

Tüm dünyada pandemi sürecini bitirebilecek en önemli etken olarak aşılar görülüyor. Sağlık Bakanlığı tarafından bilim kurulu toplantısı ardından yapılan açıklamalar bunu gösteriyor. Uğur Şahin yönetimindeki BionTech aşısı 30 milyon doz olarak Türkiye’ye geliyor. Haziran ayının sonuna doğru Türkiye’ye ulaşmış olacak.

Sağlık Bakanı aşılama konusunda ısrarcı

Tüm dünyada mutasyonlu virüs korkusu var. Hatta aşıların bu virüsü etki etmeyeceği bile söyleniyor. Ancak genel olarak ABD başta olmak üzere birçok ülkede aşılar yapıldı. Bu aşıların önemli bir oranda koruyuculuk sağladığı biliniyor.

aşılar koronavirüsü durdurma

Türkiye’ye gelen Sinovac aşısı ise bir oranda etki gösterebiliyor. Hatırlayacağınız üzere Brezilya’da bu aşının sadece yüzde 56 oranında etkiye sahip olduğu söylenmişti. Türkiye’ye 26 milyon doz gönderildi. Bunların önemli bir bölümü sağlık çalışanlarına ve yaşlılara yapıldı.

Koronavirüs vaka sayısı neden sürekli artıyor: İşte sebepleri

Aşılama faaliyetleri devam ederken Türkiye’de vaka sayıları da yükseliyor. Buradan aşıların etki etmediğini söylemek doğru olmaz. Henüz ülkenin çok küçük bir kısmı aşılandı. Türkiye’deki vatandaşların tamamının aşılanması sonrasında vaka sayılarında düşüş gözlenebilir. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.