Koronavirüs delta varyantı aşı karşısında çaresiz kalıyor: Elimizde büyük bir koz var

Koronavirüs uzun süreli etkisi

Koronavirüs delta varyantı aşı ile mücadelede büyük oranda etkisiz kalıyor. Özellikle yeni yapılan araştırmalar bunu çok daha net bir şekilde gösterdi. Hadi gelin merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Tüm dünyada büyük bir hızla yayılan Covid-19 salgını ne yazık ki durmak nedir bilmiyor. Bu salgını durdurabilecek tek güç aşı olacakmış gibi görünüyor. Imperial College London Üniversitesi yaklaşık olarak 98 bin katılımcı ile son derece büyük bir çalışmayı tamamladı.

Yapılan tüm çalışmalar sonucunda iki doz aşı olan kişilerin delta varyanıtına yakalanma ihtimallerinin yaklaşık olarak yüzde 50 civarında düşüş yaşadığı ortaya çıktı. Böylece aşıların kesin olarak etkili olduğu kanıtlandı. Elbette bundan önce de aşıların etkili olduğu biliniyordu. Ancak ilk defa bilimsel bir veri ortaya çıktı.

Koronavirüs delta varyantı aşı karşısında etkisiz

Covid-19 ile mücadelede önemli bir yere sahip olan aşılar tüm ülkeye uygulanmaya çalışılıyor. Bu süreç içerisinde bazılarının aşı karşıtı olması işleri daha güç hale getiriyor. Onlara göre aşıların hiçbir yararı yok. Ancak İngiltere merkezli yapılan çalışmalar sonucunda iki doz aşı olup delta varyantına yakalanan kişilerde semptom bile görülmediği ortaya çıktı.

Koronavirüs delta varyantı aşı

Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen aşı toplum sağlığı üzerinde önemli bir etkiye sahip. Hatta bilim insanları son dönemlerde yaptıkları incelemeler sonucunda delta varyantına karşı en büyük mücadelenin aşılar ile verildiğini ortaya koydu. Böylece aşı karşıtlarının önemli bir kalesi daha yıkılmış oldu.

BioNTech aşıları ne zaman gelecek? Bakan Koca açıkladı!

Imperial College London Üniversitesi’nden Paul Elliott, delta varyantına karşı elimizdeki en büyük silahın aşılar olduğunu söyledi. Konuyla ilgili gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.