Koronavirüs aşısı hamilelere zarar vermiyor: Kötü haberler geliyor

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

Koronavirüs aşısı hamilelere herhangi bir zarar vermiyor. Böylece hamilelerin mutlaka COVİD-19 aşısı yapması gerektiği anlaşılıyor. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün ayrıntılara birlikte bakalım.

Herkesin çok yakından takip ettiği Koronavirüs aşısı hamilelere olumlu yönde etki ediyor. Birçok kişi hamilelerin bu aşı nedeniyle düşük yapma ihtimali olduğunu düşünüyordu. Bazıları ise annenin ölümüne neden olabileceğini açıkladı. Genellikle komplo teorisyenleri tarafından ortaya atılan bu fikirler birçok kez reddedildi.

Ortaya çıkan güvenlik bilgilerine göre COVİD-19 aşıları hamilelerde düşüğe sebep olmuyor. Ayrıca annenin ölümü ile ilgili herhangi bir sorun yaratmıyor. Ankara’da yaşanan bazı olaylar bunu daha net bir şekilde ortaya koydu. Buna göre COVİD-19 nedeniyle 12 hamilenin vefat ettiği ifade edildi.

Koronavirüs aşısı hamilelere büyük zarar veriyor

Yapılan açıklamalarda hayatını kaybeden annelerin aşılı olmadığı ifade edildi. Hamilelerin mutlaka aşı olması gerektiğini belirten uzmanlar aksi halde COVİD-19 nedeniyle çocuklarını kaybedebilirler. Ankara aşılama oranı bakımından Türkiye ortalamasının bir miktar üstünde.

Koronavirüs aşısı hamilelere

Hastaneler ve aile sağlığı merkezleri ile birlikte organize sanayi bölgeleri de aşı çalışmalarına katıldı. Ayrıca Esenboğa Havalimanı, Yüksek Hızlı Tren Garı ve Ankara Otogarı aşılama çalışmalarının yürütüldüğü yerler arasında bulunuyor. Ankara bu açıdan başarılı bir sınav veriyor. Hamilelerin ise aşı olmasında herhangi bir sakınca olmadığı açıklandı.

Koronavirüs kanser yapar mı: Tarihte görülmemiş bir olay yaşandı

Koronavirüs aşısı hamilelere zarar vermiyor. Tüm bunlara ek olarak gençlerin yoğun bakım servislerine daha fazla gelmeye başladığı ifade edildi. Hastane servislerinin genel doluluk oranının yüzde 55 seviyelerinde olduğu belirtildi. Ankara şimdilik iyi gidiyor diyebiliriz. Ancak hamile kadınların COVİD-19 aşısı nedeniyle düşük yapma ihtimali olduğunu düşünenler nedeniyle bebek ölümleri artabiliyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?