Delta varyantı herkese bulaşacak uyarıları yapıldı: Panik yarattılar

Koronavirüsten korunmak

Delta varyantı herkese bulaşacak uyarıları büyük bir panik yarattı. Özellikle son dönemlerde buna benzer açıklamaların daha fazla yapıldığı görülüyor. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Bugünlerde pandemi ile ilgili Delta varyantı herkese bulaşacak yorumları yapılıyor. Öncelikle Hindistan’da görülen bu varyant çok uzun bir süredir araştırmaların konusu haline geldi. Hastaneye yatma oranlarını ciddi ölçüde etkileyen varyant baskın olmaya devam ediyor. Aşı uygulamaları ise bu varyantı durdurabildiğini gösterdi.

Her ne kadar aşılar salgını önemli ölçüde etkilese bile yine de henüz yeterli oranda koruyuculuk sağlayamadı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson aşı olan kişi sayısının artması için bazı çalışmalar yapıyor. Bunlardan birisi de panik yaratmak. Yaptığı açıklamada delta varyantının aşısızları yakalayacağını söyledi.

Delta varyantı herkese zarar verebilir

Virüsün bilinen en önemli özelliği bulaşıcı olması. Öldürücülük konusunda her ne kadar değişiklik gösterse bile yine de bulaşıcılığı her seferinde artıyor. Bugüne kadar çocuklar arasında çok fazla etkiye sahip olmadığı söyleniyordu. Ancak yeni yapılan çalışmalar çocuklara bile hızlı bir şekilde ulaşabildiğini gösterdi.

Delta varyantı herkese

Yapılan açıklamalarda bu virüsün iki doz aşı olmuş kişilere bulaşmadığı ifade edildi. Ancak aşı olmayan kişiler virüs ile karşı karşıya kalacak. Bu nedenle herkesin hızlı bir şekilde aşı olması gerektiği defalarca vurgulandı. Dünyanın birçok ülkesinde aşılama sistemleri rayına otursa bile yine de işin aslı öyle değil.

Koronavirüs aşısı hamilelere zarar vermiyor: Kötü haberler geliyor

Sürekli olarak evrim geçirecek olan bu virüsün aşılara karşı etkisiz kaldığı biliniyor. Eninde sonunda aşı olmayan kişilere bulaşacağı ifade edilen virüs toplum sağlığını zedelemeye devam edecek. Türkiye’de de benzer kısıtlamalar ile aşıya teşvik yapılıyor. Peki sizce aşılama konusunda toplum daha başka nasıl teşvik edilebilir?