Koronavirüs kanser yapar mı: Tarihte görülmemiş bir olay yaşandı

bilim kadını

Koronavirüs kanser yapar mı sorusu kendisini hatırlattı. Bugünlerde yaşanan bir olay herkesi şaşırtmayı başardı. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Koronavirüs kanser yapabilir iddiaları ortalığı fena karıştırdı. Covid-19 tehlikesi küresel çapta devam ediyor. Sadece Türkiye’de değil aynı zamanda dünyanın tamamında hayatı felç eden bu salgın yeni yeni olaylara tanıklık etmemize neden oluyor. Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi bu tuhaf durumun merkezi oldu. Bir kadın akciğer kanseri teşhisi aldı.

Buraya kadar her şey normal gibi görünebilir. Ancak işin asıl tuhaf tarafı bundan sonra başladı. Akciğer teşhisi konulduktan sonra bu kadının ameliyat olması gerekiyordu. Gireceği operasyondan önce ona PCR testi yapıldı. Test sonucu pozitif çıkınca Covid-19 tedavisi için bu ameliyat ertelendi. Ancak çekilen sonraki tomografi ile birlikte tümörün kaybolduğu görüldü.

Koronavirüs kanser yapar mı sorusu gündemde

Hastanede göğüs cerrahi anabilim dalı öğretim üyesi olarak çalışan Fatoş Kozanlı hasta için akciğer teşhisi koymuştu. Ancak Covid-19 testi pozitif çıkınca bir süre beklendi ve yeniden tomografi çekildi. Yapılan tomografide tümörün kaybolmuş olması herkesi şaşırttı.

Koronavirüs kanser yapar

Yaklaşık olarak 4 santimetre çapındaki bu tümör ortadan kalktı. Aniden nasıl ortadan kaybolduğu anlaşılmayan bu tümör bilim dünyasında şaşkınlık yarattı. Hatta radyolojik bulgulara rastlayan doktor bile konu ile ilgili araştırma yaptı ancak hiçbir şey bulamadı. Sonuç olarak hasta taburcu edildi.

Çocuklara özel koronavirüs aşısı geliştiriliyor: Tartışmalar başladı

Koronavirüsün kanseri taklit edebildiği ortaya çıktı. Tıp tarihinde ilk defa böyle bir durum yaşanıyor. Olayın şaşkınlığını atamayan bilim insanları konu ile ilgili araştırmalar yapacak. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Koronavirüs kanser yapar iddiaları ile alakalı fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.