Koronavirüs aşısı hayvanlara da uygulanacak: Yeni bir aşı üretildi

İstanbul'da vaka sayısı dip yaptı

Koronavirüs aşısı hayvanlara uygulanarak onların korunması sağlanacak. Konu ile ilgili güzel haberler Rusya merkezli. İşte merak edilen tüm detaylar.

Evcil hayvan sahiplerinin beklediği koronavirüs aşısı hayvanlara uygulanmak üzere hazır bekletiliyor. 2020 tarihinin Ekim ayından itibaren bazı denemeler yapılıyordu. Bu denemeler ile birlikte kedi, köpek ve tilki gibi hayvanların aşıya nasıl tepki verdiği görülmek istendi. Bu aşı tamamen hayvanlara özel olacaktı.

Rus bilim insanları tarafından yapılan çalışmalar sonucunda hayvanlar için en az 6 aylık bağışıklık sağlayan bir aşı türü geliştirildi. Bu aşının özellikle evcil hayvanlarda olumlu sonuçlar ortaya koyduğu görülüyor. Aşının ismi ise diğerlerinden biraz daha farklı olacak. Bilim insanları bu aşının Carnivac-Kov ismini almasını sağladı.

Koronavirüs aşısı için yeni ilerlemeler kaydedildi

Rusya’da hayvanlar ve bitkiler üzerinde çalışmalar yapan Rosselhoznadzor isimli bir şirket, oldukça olumlu aşamaya geldi. Yaptıkları çalışmalar sonucunda hayvanlarda antikor oluşumunun ortaya çıktığı görüldü. Yani onların koronavirüse karşı koruması bulunuyor.

Koronavirüs aşısı hayvanlara

Hatırlayacağınız üzere koronavirüsün hayvanlardan insanlara geçebildiği söylenmişti. Özellikle kedi ve köpek gibi evcil hayvan sahipleri kendilerine virüs bulaşır korkusuyla onları sokağa attı. Bu durum büyük bir trajediye dönüştü. Fakat Rus bilim insanları tarafından üretilen yeni aşı ile birlikte bu durum az bile olsa tersine çevrildi.

Koronavirüs tedbirleri sıkılaştı! Artık Cumartesi günleri de yasak!

Rusya’dan gelen resmi açıklamalara bakılırsa aşının birçok ülkeye gönderileceği ifade ediliyor. Ayrıca Avusturya, Polonya, Yunanistan, ABD ve Kanada gibi ülkeler bu aşıya önem veriyor. Peki sizce evcil hayvanlar için daha başka ne tür önlemler alınabilir? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.