James Webb teleskobu bir yıldızın doğuşunu görüntüledi

James Webb uzay teleskobu

James Webb Uzay Teleskobu, etkileyici görüntülerine bir yenisini daha ekledi. Teleskop bu kez de bir yıldızın doğuşunu görüntüledi.

NASA’nın bugüne kadar hayata geçirdiği en heyecan verici ve en büyük projelerden biri olan James Webb Uzay Teleskobu, uzun yıllar süren hazırlık sürecinin ardından nihayet tam anlamıyla faaliyete geçirildi ve temmuz ayında ilk görüntüleri yollamaya başladı. Evrenimizi daha önce hiç görmediğimiz kadar net bir şekilde görmemize olanak sağlayan bu teleskobunun hünerleri sosyal medyada da uzun süre konuşuldu.

Yayınlanan her yeni görüntüyle bir kez daha hayranlığımızı kazanan uzay teleskobu, evrenin farklı köşelerini görüntülemeye devam ediyor. Evrendeki en uzak yıldızdan, en genç galaksiye sayısız farklı gök cismini etkileyici bir keskinlikte görüntüleyen teleskop, bu kez de yeni bir yıldızın doğuşunu görüntüledi. NASA ve ESA tarafından paylaşılan bu görseli aşağıda bulabilirsiniz.

Toz ve gaz bulutları yüksek yerçekiminin kuvveti altında çöküp bir protostara yani önyıldıza dönüşüyor. Bu protostar, yeni doğacak bir yıldızın çekirdeğini oluşturuyor. Oluşan bu çekirdek dönerken etrafında bir manyetik alan oluşturuyor ve daha önce toz ve gaz bulutunda bulunan materyalleri iki farklı yöne dağıtıyor. İşte James Webb Uzay Teleskobu tarafından çekilen bu görüntüde de L1527 olarak adlandırılan bu yeni yıldız, tam da bu aşamada görüntüleniyor. Protostar tarafından iki tarafa saçılan materyaller etkileyici bir görüntü ortaya çıkarıyor.

bir yildiz doguyor

Ünlülerin Bored Ape’a yatırdığı para çöp oldu