Ünlülerin Bored Ape’a yatırdığı para çöp oldu

Bored Ape NFT

Kripto çöküşünde Bored Ape NFT’leri de hızla değer kaybedince bu koleksiyona yatırım yapan ünlüler milyonlarca dolar zarara uğradı.

Bugün NFT dediğimizde akla gelen ilk eserler Bored Ape koleksiyonu oluyor. Yuga Labs adlı şirket tarafından geliştirilen bu NFT serisi, kısa sürede oldukça popüler oldu ve bir nevi NFT dünyasının yüzü haline geldi. Ancak kripto para piyasasındaki çöküş yaşanıp kriptolar değer kaybedince NFT’ler de ayakta kalamadı ve onlar da hızla değer kaybetti. Haliyle Bored Ape koleksiyonu da bundan nasibini aldı.

Bu koleksiyon ilk popülerlik kazandığı dönemde ünlü isimler de bu trende dahil olmuş ve Bored Ape NFT’leri satın alarak bu koleksiyonun daha da değer kazanmasına katkıda bulunmuştu. Ancak NFT pazarı altüst olup bu popüler koleksiyon da hızla değer kaybedince, ünlülerin buraya yatırdığı para da çöp oldu.

Bored Ape

Bunun en iyi örneklerinden biri ünlü popçu Justin Bieber, Hatırlarsanız genç şarkıcı bu yılın başında Ape koleksiyonuna 1.3 milyon dolarlık önemli bir yatırım yapmıştı. Decrypt’nin haberine göre bugün o NFT’nin değeri sadece 69 bin dolar. Yani Justin Bieber tek bir NFT’den 1.2 milyon dolar kayba uğramış durumda.

Üstelik bu koleksiyondan NFT alan tek ünlü Justin Bieber da değil. Jimmy Fallon, Snoop Dogg, Eminem, Gwyneth Paltrow, Madonna, Neymar, Paris Hilton, Timbaland ve DJ Steve Aoki gibi isimler de bu NFT’lere önemli yatırımlar yapmıştı. Bieber gibi onlar da bu yatırımları yüzünden milyonlarca dolar zarara uğramış durumda.

Twitter her an çökebilir; çalışanlar işi bıraktı