İstanbul’da yüz yüze eğitim hakkında açıklama yapıldı!

Ziya Selçuk açıklama yaptı: "Yüzyüze eğitim mümkün görünmüyor."

İstanbul’da yüz yüze eğitim ile alakalı son derece önemli açıklamalar yapıldı. Milyonlarca öğrencinin gözü kulağı bu haberlerdeydi. İşte merak edilen tüm detaylar.

İstanbul’da yüz yüze eğitim tartışma konusu olmaya devam ediyor. Koronavirüs salgınının nüfusun çok büyük bir bölümüne yayılması ile birlikte alınan önlemlerde artış yaşandı. Bunlardan birisi de eğitimin online olması ile ilgiliydi.

Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitime geri dönebilmek için bazı kararlar aldı. Elbette bu karar sürecinde Sağlık Bakanlığı’na danışıldı. Ortaya çıkan kararlara göre yüz yüze eğitim uygun görüldü. Bu eğitimlerin 1 Mart tarihinden itibaren başlaması planlanıyor.

İstanbul’da eğitim koşulları yeni kararlara bağlı

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamalara göre tedbirler olduğu gibi korunacak. Burada herkesin gözü kulağı 1 Mart tarihinde yapılacak kabine toplantısına çevrildi. Valilik bu doğrultuda 2 Mart’ta bazı yeni kararlar alacak.

İstanbul’da yüz yüze eğitim

Bu toplantıdan çıkacak kararlar doğrultusunda tedbirlerin devam edip etmeyeceği açıklanacak. Bazıları tedbirlerin büyük oranda devam edeceğini düşünse bile yine de bu kesin değil. Vaka sayılarında beklenenden fazla artış yaşanırsa eski sisteme bile dönülebilir.

Uzaktan eğitim bu yıl da devam edecek

Alınan kararda, ’15 Şubat’tan bu yana uygulanan; birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan tüm ilkokullarda, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmi ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün seviyelerinde ve tüm bağımsız resmi anaokulu ve özel eğitim anaokulları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılması, 22 Ocak’tan beri uygulanan; 8. ve 12. sınıf öğrencileri ile mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kurslarının yüz yüze sürdürülmesi’ ifadelerine yer verildi.