Huawei bu yılın ilerleyen dönemlerinde elektrikli araba yapmak istiyor

Huawei bu yılın ilerleyen dönemlerinde elektrikli araba yapmak istiyor

Huawei, ABD hükümetinin çeşitli yasaklarından sonra büyük bir darbe gördü. Şirket sonuç olarak, son aylarda giyilebilir cihazlara ve ses aksesuarlarına çok daha fazla odaklanarak ürün portföyünü çeşitlendirmeye çalışmaya başladı. 

Şimdi yeni bir rapora göre, Huawei aslında kendi markası altında elektrikli arabalar yapmayı planlıyor. Hatta şirket bazı modellerin bu yılın sonundan önce piyasaya çıkabileceğini iddia ediyor. Görünüşe göre şirket, EV’leri dahili olarak tasarlamaya ve tedarikçilere yaklaşmaya çoktan başladı. Şirketin akıllı telefon dünyasındaki şaşırtıcı yükselişinden sorumlu olan Huawei’nin tüketici grubu başkanı Richard Yu’nun odak noktasını, kitlesel pazar segmentini hedefleyecek olan EV’lere kaydırdığı söyleniyor. Bu durumda üretecekleri elektrikli araçların da makul fiyatlı olacakları anlamına geliyor.

Huawei bu yılın ilerleyen dönemlerinde elektrikli araba yapmak istiyor

Huawei’nin, Çin’de devlete ait bir kuruluş olan Changan Automobile ve BAIC Group’un BluePark Yeni Enerji Teknolojisi ve diğer otomobil üreticileri çalışmalara başladığı bildirildi.  Bununla birlikte, bir Huawei sözcüsü, EV’ler tasarlama veya Huawei markalı araçlar üretme planlarını reddetti. “Huawei bir otomobil üreticisi değil. Ancak ICT (bilgi ve iletişim teknolojisi) aracılığıyla, dijital otomobil odaklı ve yeni eklenen bir araç olmayı hedefliyoruz.” açıklamalarında bulundu. Apple Car söylentileri sonrasında Huawei’nin adını tekrar yukarılara çıkarmak için böyle bir yöne yönelmesi şaşırtıcı olmaz. Ancak tek başına bu derece ses getirecek bir ürün üretmeyi başarabilirler mi bekleyip göreceğiz.

Apple, Fransa’da iPhone ve MacBook’lar için onarılabilirlik puanı ekledi