Milli Eğitim Bakanlığı okullarla ilgili yeni açıklama yaptı

MEB soru destek paketi yeni

Milli Eğitim Bakanlığı okullarla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada meslek liselerinde derslerin nasıl gerçekleştirileceği konusunda bilgi de verildi.

MEB bugün uzaktan eğitim sürecine ilişkin yeni bir açıklama yayınladı. Yayınlanan açıklamada mevcut sistem ve meslek liselerindeki staj sürecine de değinildi. Dilerseniz açıklamaya aşağıdan göz atabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı okullarla ilgili yeni açıklama yaptı

Uzaktan ve yüz yüze eğitim faaliyetleri:

1- Mezunlar dâhil 12. sınıflara yönelik destekleme ve yetiştirme kursları ile özel öğretim kurumlarındaki takviye kursları, 17 Mayıs 2021 Pazartesi gününden itibaren yüz yüze yürütülecektir.

2- Ortaöğretim kurumlarında, özel eğitim okul ve özel eğitim sınıfları hariç, tüm sınıf düzeylerinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine 17 Mayıs – 01 Haziran 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitimle devam edilecektir.

3- Mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri ve mesleki eğitim merkezleri ile özel eğitim meslek okulları ve bu okul programının uygulandığı özel eğitim sınıfları ile özel eğitim meslek liselerinde, işletmelerde beceri eğitimi ve staj çalışmaları; işletmenin talebi, öğrenci velisinin izni ve işletme tarafından gerekli tüm tedbirlerin alınması koşulu ile 17 Mayıs 2021 Pazartesi gününden itibaren devam edecektir.

4- Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı ortaöğretim kademesinde eğitim veren özel eğitim okullarında ve diğer okullar bünyesindeki özel eğitim sınıflarında 17 Mayıs 2021 Pazartesi gününden itibaren haftada beş gün yüz yüze eğitim yapılacaktır. Özel eğitim okulları ve özel eğitim sınıflarına kayıtlı olup evde veya hastanede eğitim hizmetlerinden yararlanan öğrenciler için tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime başlanacaktır. Diğer genel müdürlüklere bağlı olan okullara kayıtlı olup evde veya hastanede eğitim hizmetlerinden yararlanan öğrenciler için uzaktan eğitim verilecektir. Yüz yüze eğitim sürecinde özel eğitim okulları ve özel eğitim sınıflarında öğle arası verilmeyecek olup eğitim faaliyetleri; bir ders saati 30 (otuz) dakika, teneffüsler 10 (on) dakika ve günde 6 (altı) ders saati olacak şekilde uygulanacaktır. Yüz yüze eğitim dışında kalan ders saatleri ise uzaktan eğitim yoluyla tamamlanacaktır. Yüz yüze eğitimle yürütülecek eğitim ve öğretim faaliyetlerine katılım isteğe bağlı olup devam zorunluluğu aranmayacaktır.

Öğretmenler tarafından haftada beş gün okulda yüz yüze eğitim verildiği için veli isteğiyle okula devam etmeyen öğrenciye ayrıca canlı ders uygulaması yapılmayacak bu öğrenciler EBA dijital platformu, EBA TV gibi uygulamalara yönlendirilerek öğrencilerin bunlardan yararlanmaları sağlanacaktır. Ancak bir sınıftaki tüm öğrencilerin velilerinin uzaktan eğitim için dilekçe vermesi hâlinde o sınıfa uzaktan canlı ders yapılabilecektir.

5- Bilim Sanat Merkezleri (BİLSEM) ile kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla öğrenim gören ortaöğretim kademesindeki öğrencilerin destek eğitim odası eğitim faaliyetleri uzaktan eğitim yoluyla devam edecektir.

6- Eğitim kurumlarında sınavlara ve kurslara katılacak öğrencilerden ihtiyacı bulunanlara mevzuatına uygun şekilde pansiyonlarda barınma imkânı sağlanacaktır.
7- 01 Haziran 2021 Salı gününden itibaren eğitimin yüz yüze veya uzaktan devamıyla ilgili karar, bu tarih öncesinde yapılacak durum değerlendirmesine göre ayrıca duyurulacaktır.

17 Mayıs vaka sayısı açıklandı