İstanbul’da okullar açılacak mı? İşte yanıtı!

amerikada okullara yazilim dersi

İstanbul’da artan vakalardan ötürü okulların açılıp açılmayacağı merak ediliyordu. Bu soruya en net yanı, yetkili merciden geldi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü okulların açılıp açılmayacağını açıkladı. İşte detaylar.

İstanbul’da okullar açılacak mı? İşte yanıtı! Malum artan vakalardan ötürü İstanbul’da okulların açılıp açılmayacağı büyük bir merak konusuydu. Sonunda bu konuda beklenen açıklama geldi.

İstanbul’da okullar açılacak mı? İşte yanıtı!

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu satırlara yer verildi;

Şimdi, kaldığımız yerden aynı kararlılıkla ve tüm sağlık önlemlerimize uyarak devam edeceğiz.” Okullar bir haftalık ara tatilinden sonra Pazartesi günü yüz yüze eğitime yeniden başlıyor.

Böylelikle İstanbul’da okulların açılacağı da netleşmiş oldu. Elbette karantinada olan sınıfları bu kapsamın dışında tutmak gerekiyor.

Bilindiği üzere bir sınıfta 2 kişide covid-19 pozitif çıkması halinde o sınıf karantinaya alınıyor ve uzaktan eğitime geçiyor. Belli bir süre sonunda bahse konu sınıf tekrardan yüzyüze eğitime devam ediyor.

Eğer sonradan 2 kişi tekrar pozitif olursa sınıf bir kez daha karantinaya alınıyor. Mevcut süreçte okulların toplu halde kapatılması ise düşünülmüyor.

Rockstar GTA The Definitive Edition için özür diledi