Facebook BARS özelliğini duyurdu! Rapçiler sevinecek

Facebook BARS özelliğini duyurdu! Rapçiler sevinecek

Facebook Ar-Ge bölümü olan NPE Ekibi, müzik merkezli başka bir deneysel uygulamayı tanıttı. Uygulamanın adı BARS. Uygulama, hevesli rapçilere uygulamanın stüdyo kalitesinde ses efektleri ve profesyonelce oluşturulmuş ritimlerle seslerini kaydetmenin yanı sıra videolarını sosyal medyada paylaşmanın bir yolunu sunacak.

Facebook BARS uygulaması sayesinde Kullanıcılar mevcut birkaç vuruş arasından seçim yapabilir ve uygulama içi yazarlarsa BARS otomatik olarak yazdıklarıyla uyaklı sözcükler önerecek. Uygulama, ses ve görsel filtrelere ve kullanıcıların şık bir ürün oluşturmak için yararlanabilecekleri bir otomatik ayar özelliğine sahip. Ayrıca, kullanıcıların otomatik olarak önerilen kelime ipuçlarını dahil ederken serbest stilde rap yapmak zorunda kalacağı Challenge modu da var. TechCrunch’a göre, BARS, bir TikTok özelliğine benziyor. Her bir video yalnızca 60 saniyeye kadar uzunluğa sahip olabilecek. Uygulama, iki sekmeli dikey video arayüzüne sahip benzer bir kullanıcı arayüzüne bile sahip.

Facebook BARS özelliğini duyurdu! Rapçiler sevinecek

Geçen yılın sonlarında, NPE ekibi, kullanıcıların şahsen bir araya gelmek zorunda kalmadan müzik videoları üzerinde işbirliği yapmalarına olanak tanıyan deneysel Collab uygulamasını yayınladı. Ekip TechCrunch’a salgının her iki uygulamanın oluşturulmasında da rol oynadığını söyledi. Ekip üyesi DJ Iyler, “Yüksek fiyatlı kayıt stüdyolarına ve prodüksiyon ekipmanına erişimin hevesli rapçiler için sınırlı olabileceğini biliyorum. Bunun da ötesinde, küresel pandemi sık sık işimizi yarattığımız ve paylaştığımız canlı performansları kapattı” dedi.  Facebook, ekip üyeleri tarafından yüklenen ilk videolarıyla, iPhone’lar için kapalı bir beta olarak BARS’ı başlattı. Uygulama şu anda App Store’da mevcut ve ilgilenen rapçiler artık kullanıcı adlarını ayırmak ve bekleme listesine kaydolmak için uygulamayı indirebilir.