iQOO Z9 Turbo+’ın Tanıtım Tarihi Belli Oldu

iQOO Z9 Turbo+

iQOO Z9 serisinin merakla beklenen yeni üyesi iQOO Z9 Turbo+’ın tanıtım tarihi ortaya çıktı. Telefonun özellikleri de netlik kazandı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo, nisan ayında piyasaya sürdüğü Z9 serisini büyütmeye devam ediyor. Şu ana kadar iQOO Z9, Z9x ve Z9 Turbo gibi farklı modeller çıkaran şirket, çok yakında bunlara bir de Turbo+ modeli ekleyecek. Son günlerde pek çok söylenti ve sızıntıya konu olan iQOO Z9 Turbo+’ın tam olarak ne zaman tanıtılacağı belli oldu. Dün sızdırılan yeni bilgiler, iQOO’nun yeni telefonunu 24 Eylül’de resmi olarak tanıtacağını ortaya çıkardı. Öte yandan bu son sızıntıyla birlikte telefonun teknik özellikleri de netlik kazandı.

iQOO Z9 Turbo+ sadece tasarımıyla değil teknik özellikleriyle de iQOO Z9 Turbo ile oldukça benzer olacak. Plus modelinin standart Turbo’dan en büyük farkı ise yonga seti olacak. Snapdragon 8s Gen 3  yonga setinden güç alan Turbo’nun aksine Turbo+ modeli MediaTek’in Dimensity 9300+ yonga setini kullanacak. Daha önce gelen sızıntılarda da gündeme taşınan bu iddia, dün gelen yeni sızıntıyla doğrulanmış oldu.

iQOO Z9 Turbo+

Plus modelinin Z9 Turbo’dan daha gelişmiş olduğu bir diğer nokta da bataryası olacak. Hatırlarsanız iQOO Z9 Turbo’da 6000 mAh’lık bir batarya vardı. Plus modelinin bataryası ise 6400 mAh olacak. Şarj hızı ise standart modelde de olduğu gibi 80W’ta kalacak.

Daha önce gelen bilgilere göre Turbo gibi Turbo+ da 6.78 inçlik AMOLED bir ekrana sahip olacak. 1.5K çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 144Hz olacak. Bu ekranın üzerinde 16 megapiksellik selfie kamerası yer alacak. Telefonun çift arka kamerasının ana lensinin 50 megapiksel olacağı, ona 8 megapiksellik geniş açılı lensin eşlik edeceği söyleniyor.

iQOO Z9 Turbo orta segment bir telefon olsa da gerek tasarımı gerekse teknik özellikleriyle amiral gemisi telefonlara oldukça yakın bir yerde duruyordu. iQOO Z9 Turbo+, üst segmentle aradaki farkı daha da kapatacak.

Samsung Galaxy S25’in Tanıtım Görselleri Sızdırıldı