iQOO Z9 Turbo’nun Özellikleri Sızdırıldı

iQOO Z9 Turbo

Kısa süre önce tanıtılan iQOO Z9’un daha gelişmiş özelliklere sahip versiyonu olan iQOO Z9 Turbo’nun teknik özellikleri hakkında ilk detaylar sızdırıldı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo’nun alt markası iQOO, merakla beklenen yeni telefonu iQOO Z9’u bu hafta başında resmi olarak tanıttı. Ancak şirketin Z9 serisine yönelik planları henüz tamamlanmış değil. Çünkü gelen son bilgiler bir Turbo modelinin de yolda olduğunu gösteriyor. Çok yakında piyasaya sürülmesi beklenen iQOO Z9 Turbo’nun teknik özellikleri hakkında ilk detaylar ortaya çıktı.

Digital Chat Station tarafından paylaşılan bilgiler, iQOO Z9 Turbo’nun standart modelin daha gelişmiş bir versiyonu olacağını gösteriyor. Bildiğiniz gibi iQOO Z9’un Dimensity 7200 yonga setini kullanacağı açıklanmıştı. Turbo modeli ise Qualcomm’un yeni nesil yonga seti Snapdragon 8s Gen 3’ten güç alacak.

iQOO Z9

Turbo’nun ekranı 1.5K çözünürlükte olacak. Bu da ekran çözünürlüğünün de standart modelden daha yüksek olacağını gösteriyor. Aynı şekilde telefonun bataryası da standart modelden büyük olacak. 5000 mAh’lık bir bataryaya sahip olan iQOO Z9’un aksine Z9 Turbo’nun bataryası 6000 mAh olacak.

Digital Chat Station tarafından paylaşılan bu bilgilere bakılırsa iQOO Z9 Turbo çok daha kayda değer bir model olacak. Bu telefonun tam olarak ne zaman tanıtılacağı bilinmiyor. Ancak ilk detayların ortaya çıkmış olması, Turbo modelinin lansmanının da yaklaştığını gösteriyor.

ASUS Zenfone 11 Ultra Resmen Tanıtıldı