iQOO Z9’un Özellikleri Netlik Kazandı

iQOO Z9 Turbo

12 Mart’ta resmi olarak tanıtılacak olan iQOO Z9, çıkışından önce bir kez daha görüldü. Bu son sızıntıyla telefonun tüm özellikleri netlik kazandı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo’nun alt markası iQOO, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Şirket, bir süredir çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündeme gelen yeni telefonu iQOO Z9’u da 12 Mart’ta resmi olarak tanıtacak. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan tanıtım afişiyle birlikte tanıtım tarihi netlik kazanan iQOO Z9, çıkışına günler kala yeni bir sızıntıya daha konu oldu. Gelen bu son sızıntıyla birlikte telefonun neredeyse tüm özellikleri netlik kazanmış oldu.

iQOO Z9

Android 14 tabanlı Funtouch OS 14 işletim sistemini kullanan telefon, MediaTek’in Dimensity 7200 yonga setinden güç alıyor. Telefonda bu yonga setine 8 GB RAM eşlik ediyor. Bu iki kilit özellik, geçtiğimiz günlerde açılan Amazon sayfası sayesinde netlik kazanmıştı. Ayrıca telefonun ana kamerasının 50 megapiksellik Sony IMX882 olacağı ortaya çıkmıştı. Ancak Amazon sayfasında telefonun bataryası ve ekranı hakkında bir bilgi bulunmuyordu. İşte bu iki önemli detay da bugün netlik kazandı.

Daha önce gelen söylentilerde iQOO Z9’un 6000 mAh’lık bir bataryaya sahip olacağı iddia ediliyordu. Ancak bugün doğrudan iQOO içinden gelen bilgiler, telefonun bataryasının 6000 değil 5000 mAh olacağını ortaya çıkardı. Öte yandan telefonun 120 Hz yenileme hızına sahip “süper parlak” bir AMOLED ekrana sahip olacağı ortaya çıktı.

Elon Musk, OpenAI’ın Peşini Bırakmıyor