iQOO Z9 Performans Testinde Görüldü

iQOO Z9

Çok yakında piyasaya sürülecek olan iQOO Z9, Geekbench performans testinde görüldü. Telefon beklenenden farklı bir yonga setiyle geliyor.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo’nun alt markası iQOO, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Son olarak Neo serisine yeni bir model ekleyen şirket, şimdi de Z serisini genişletmeye hazırlanıyor. iQOO Z serisinin en yeni üyesi olan Z9’un lansmanı çok yakında gerçekleşecek. Çıkış tarihinin yaklaşması ile birlikte daha sık karşımıza çıkmaya başlayan iQOO Z9, dün de Geekbench performans testinde görüldü. Geekbench veri tabanında yer alan bilgiler sayesinde telefonun teknik özelliklerine dair yeni detaylar ortaya çıktı.

iqoo z9

Android 14 tabanlı Funtouch OS 14 işletim sistemini kullanan telefon, MediaTek’in Dimensity 7200 yonga setinden güç alıyor. Telefonda bu yonga setine 8 GB RAM eşlik ediyor. Hatırlarsanız daha önce gelen söylentilerde telefonun ya Snapdragon 7 Gen 3 ya da Dimensity 8300 yonga setini kullanacağı söyleniyordu. Şimdi Geekbench performans testine sokulan versiyonun Dimensity 7200’den güç alması kafaları karıştırıyor. Bu da daha önce gelen bilgilerin Pro modeline ait olabileceğini düşündürüyor.

Telefonun diğer özellikleri hakkında bilinenler oldukça kısıtlı. Ancak daha önce gelen bilgiler iQOO Z9’un 1.5K çözünürlükte OLED bir ekrana sahip olacağını ve 6000 mAh’lık bir bataryayla geleceğini gösteriyor.

Telefonun lansmanının önümüzdeki günlerde Hindistan’da yapılması bekleniyor ama iQOO şu ana kadar resmi bir tanıtım tarihi açıklamadı.

Xiaomi 14 Ultra’nın Tüm Özellikleri ve Yeni Görselleri Sızdırıldı