iQOO Z9 Turbo+ Bu Ay Piyasaya Sürülecek

iQOO Z9 Turbo

iQOO Z9 serisi büyümeye devam ediyor. iQOO, bir süredir gündemde olan iQOO Z9 Turbo+’ı da bu ay bitmeden kullanıcılarla buluşturacak.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo, nisan ayında piyasaya sürdüğü Z9 serisini büyütmeye devam ediyor. Şu ana kadar iQOO Z9, Z9x ve Z9 Turbo gibi farklı modeller çıkaran şirket, çok yakında bunlara bir de Turbo+ modelini ekleyecek. Bildiğiniz gibi bugüne kadar gelen sızıntılarda telefonun eylül ayında çıkacağı söyleniyordu. Eylül ayına girdiğimiz bu günlerde gelen yeni bir sızıntı, bunu doğruladı. Çin basınında yer alan haberlere göre iQOO Z9 Turbo+, eylül ayının ortasında ya da sonlarına doğru resmi olarak tanıtılacak.

iQOO Z9 Turbo+

iQOO Z9 Turbo+ adından da anlaşılacağı gibi Z9 Turbo ile oldukça benzer olacak. Plus modelinin en büyük farkının ise yonga seti olacağı söyleniyor. Daha önce gelen bilgilere göre Snapdragon 8s Gen 3  yonga setinden güç alan Turbo’nun aksine Turbo+ modeli MediaTek’in bir yonga setini kullanacak. Söz konusu bu yonga setinin, şu anda piyasadaki en güçlü MediaTek yonga seti olan Dimensity 9300 Plus olacağı düşünülüyor.

iQOO Z9 Turbo orta segment bir telefon olsa da gerek tasarımı gerekse teknik özellikleriyle amiral gemisi telefonlara oldukça yakın bir yerde duruyordu. iQOO Z9 Turbo+, üst segmente daha da yakın olacak.

Daha önce gelen bilgilere göre Turbo gibi Turbo+ da 6.78 inçlik AMOLED bir ekrana sahip olacak. FHD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 144Hz olacak. Bu ekranın üzerinde 16 megapiksellik selfie kamerası yer alacak. Telefonun 6000 mAh’lık bir bataryaya sahip olacağı söyleniyor. Bu bataryanın şarj hızının 80W olacağı ise geçenlerde gelen sızıntıyla birlikte kesinleşti.

ChatGPT Kullanıcı Sayısını İkiye Katladı