Samsung Galaxy F05 Resmi Olarak Tanıtıldı

Samsung Galaxy F05

Samsung, yeni bütçe dostu akıllı telefonu Samsung Galaxy F05’i resmi olarak tanıttı. Telefona dair merak edilen tüm sorular cevap buldu.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung daha çok amiral gemisi ya da orta segment akıllı telefonlarıyla gündeme geliyor olsa da aslında giriş seviyesinde de varlık gösteriyor. Özellikle Galaxy M ve Galaxy F serileriyle bütçe dostu bir telefon arayanlara güvenilir alternatifler sunan şirket, bu yıl bu iki seriyi de yeni modellerle yeniledi. Bu da yetmezmiş gibi dün Galaxy F serisine yeni bir model daha eklendi. Son haftalarda çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündemi meşgul eden Samsung Galaxy F05, dün düzenlenen etkinlikle resmi olarak tanıtıldı. Böylece telefona dair merak edilen tüm sorular da cevap bulmuş oldu.

Galaxy A05 ve Galaxy M05’in farklı bir versiyonu olan Samsung Galaxy F05, deri kaplamalı arka paneliyle bu iki telefondan biraz daha farklı bir tasarıma sahip. Ancak teknik özellikleriyle bu iki telefona oldukça yakın duruyor.

Samsung Galaxy F05

Galaxy A05 ve M05 gibi F05 de Helio G85 yonga setinden güç alıyor. Telefonda bu yonga setine 4 GB RAM eşlik ediyor. Ayrıca 4 GB da sanal RAM kullanılabiliyor. Telefonun dahili depolama alanı 64 GB. Ancak microSD hafıza kartı ile depolama alanı arttırılabiliyor. Telefonda 5000 mAh’lık bir batarya bulunuyor. Bu bataryanın şarj hızı ise 25W.

Samsung Galaxy F05, 6.7 inçlik PLS LCD bir ekrana sahip. HD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı. Telefonun çift arka kamerasının ana lensi 50 megapiksel. Ona 2 megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor. Galaxy F05’in selfie kamerası ise 8 megapiksel. Telefonun işletim sistemi ise Android 14.

Samsung Galaxy F05 2

Samsung Galaxy S25’in Tanıtım Görselleri Sızdırıldı