iQOO Z9 Turbo Resmen Tanıtıldı

iQOO Z9 Turbo

Merakla beklenen iQOO Z9 serisinin lansmanı gerçekleşti. Orta segmente iddialı bir giriş yapan bu serinin dikkat çeken modeli iQOO Z9 Turbo oldu.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo’nun alt markası iQOO, uzun süredir gündemde olan iQOO Z9 serisini dün resmi olarak tanıttı. Üç farklı modelden oluşan Z9 serisinde öne çıkan model, bu üçü arasında en gelişmiş özelliklere sahip olan iQOO Z9 Turbo oldu.

iQOO Z9 Turbo orta segment bir telefon olsa da gerek tasarımı gerekse teknik özellikleriyle amiral gemisi telefonlara oldukça yakın bir yerde duruyor. iQOO 12 ile oldukça benzer bir tasarıma sahip olan telefon, Qualcomm’un Snapdragon 8s Gen 3 yonga setini kullanıyor. Telefonda bu yonga setine tercihe göre 12 ya da 16 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı konusunda da 256 ya da 512 GB olmak üzere iki farklı seçenek sunuluyor. Telefon 6000 mAh’lık kayda değer bir bataryaya sahip. Bu bataryada 80 W hızlı şarj özelliği bulunuyor.

iqoo z9 turbo 2 1

Standart iQOO Z9 gibi iQOO Z9 Turbo da 6.78 inçlik AMOLED bir ekrana sahip. FHD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 144Hz. Her iki modelde de bu ekranın üzerinde 16 megapiksellik selfie kamerası yer alıyor. Bu serinin en düşük modeli olan iQOO Z9x’te ise 6.72 inçlik LCD bir ekranın üzerinde 8 megapiksellik selfie kamerası yer alıyor.

iQOO Z9 Turbo’nun belki de en zayıf kaldığı alan arka kamerası. Standart model gibi Turbo modeli de çift arka kamerayla geliyor. Bu çift kameranın ana lensi 50 megapiksellik LYT-600 sensürünü kullanıyor. Ona 8 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor.

Fallout Satışlarındaki Patlama Büyüyerek Devam Ediyor