iQOO Z9 Resmi Olarak Tanıtıldı

iQOO Z9

iQOO, merakla beklenen yeni telefonu iQOO Z9’u resmi olarak tanıttı. Telefon Dimensity 7200 yonga setini kullanıyor.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo’nun alt markası iQOO, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Şirketin özellikle son dönemde sık sık gündeme gelen yeni telefonu iQOO Z9, nihayet resmi olarak tanıtıldı. Z9’un lansman etkinliğinin gerçekleşmesiyle birlikte, telefona dair merak edilen sorular da cevap bulmuş oldu.

iQOO Z serisinin yeni üyesi, MediaTek’in Dimensity 7200 yonga setinden güç alıyor. Telefonda bu yonga setine 8 GB RAM eşlik ediyor. Ancak iQOO telefonda bulunan bir yazılım sayesinde buna 8 GB da sanal RAM eklenebileceğini söylüyor.

iQOO Z9 2

iQOO Z9, 6.67 inçlik AMOLED bir ekrana sahip. Full HD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Ekranın üzerindeki delikte 16 megapiksellik selfie kamerası yer alıyor. Arka tarafa geldiğimizde ise karşımıza çift kamera çıkıyor. Bu çift kameranın ana lensi 50 megapiksellik Sony IMX882 sensörünü kullanıyor. OIS destekli bu ana lense 2 megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor. Telefon 30 fps’de 4K video kaydedebiliyor.

Telefon, 5000 mAh’lık bir bataryaya sahip. Bu bataryanın şarj hızı ise 44 W. Son olarak yazılım tarafına geldiğimizde karşımıza Android 14 tabanlı Funtouch OS 14 işletim sistemi çıkıyor. Telefonda çift SIM özelliği bulunuyor ama ikinci giriş aynı zamanda microSD hafıza kartı haznesi olarak da görev görüyor. Yani microSD hafıza kartı kullandığınızda ikinci SIM’den feragat etmeniz gerekiyor.

OnePlus 13 İlk Görseliyle Şaşırttı