Xiaomi Mix Fold 4’ün Özellikleri Sızdırıldı

Xiaomi Mix Fold 4

Xiaomi’nin yakında piyasaya süreceği yeni katlanabilir telefonu Xiaomi Mix Fold 4’ün teknik özelliklerine dair ilk detaylar ortaya çıktı.

Katlanabilir telefonlar konusunda Samsung ve Vivo’dan sonra belki de en dikkat çekici modelleri çıkaran şirket olan Xiaomi, çok yakında katlanabilir telefonlarına yenilerini ekleyecek. Bunlardan biri de Xiaomi Mix Fold 4 olacak. Mix Fold 4’ün çıkışına daha birkaç ay olsa da daha şimdiden telefona dair ilk detaylar ortaya çıkmaya başladı. Bugün gelen bir sızıntı, telefonun teknik özelliklerine dair ilk detayları öğrenmemizi sağladı.

Telefon dünyasıyla ilgili sızıntılarıyla tanınan Digital Chat Station hesabının paylaştığı bilgilere göre Xiaomi Mix Fold 4’ün ekranındaki katlanma kıvrımı, öncülünden çok daha ufak olacak. Bu da telefona daha şık bir görünüm verecek. Öte yandan katlanabilir ekranın eklemlerinin daha sağlam hale getirildiği, bu sayede telefonun daha dayanıklı olacağı söyleniyor. Öte yandan suya dayanıklılık konusunda da öncülünden daha başarılı olacak. Son olarak telefonun 220 ila 240 gram arasında bir ağırlığı olacağı belirtiliyor.

Xiaomi Mix Fold 2

Xiaomi Mix Fold 4’ün Snapdragon 8 Gen 3 yonga setini kullanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Gelen son bilgilere göre telefonda bu yonga setine 16 GB RAM ile 1 TB dahili depolama alanı eşlik edecek. Telefonun bataryası ise 5000 mAh olacak. Bu bataryanın 100 W hızlı şarj özelliğine sahip olacağı söyleniyor. Telefonun ana lensinin 50 megapiksel olacağı, ona yeni bir periskop lens ile Mix Fold 3’te de gördüğümüz geniş açılı lensin eşlik edeceği söyleniyor.

Mix Fold 4’ün çıkış tarihi henüz netlik kazanmış değil. Ancak Mix Fold 3’ün geçtiğimiz yılın ağustos ayında piyasaya sürüldüğünü göz önüne alırsak, Mix Fold 4’ün de benzer bir periyotta satışa sunulmasını bekleyebiliriz.

OnePlus 13 İlk Görseliyle Şaşırttı