iQOO Z9 Lite Resmi Olarak Tanıtıldı

iQOO Z9 Lite

iQOO, yeni bütçe dostu telefonu iQOO Z9 Lite’yi resmi olarak tanıttı. Telefon vivo T3 Lite oldukça benzer özelliklere sahip.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo’nun alt markası iQOO, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Şirket, dün de yeni bütçe dostu telefonu iQOO Z9 Lite’yi resmi olarak tanıtıldı. Z9 Lite yeni bir model olarak piyasaya sürülmüş olsa da aslında vivo T3 Lite’nin farklı bir versiyonu olduğu görülüyor. Çünkü telefonun hem tasarımı hem de teknik özellikleri vivo T3 Lite ile neredeyse birebir aynı.

vivo T3 Lite gibi iQOO Z9 Lite de Dimensity 6300 yonga setinden güç alıyor. Telefonda bu yonga setine tercihe göre 4 ya da 6 GB RAM eşlik ediyor. Z9 Lite’nin dahili depolama alanı ise 128 GB. Telefon, 5000 mAh’lık bir batarya kullanıyor. Bu bataryanın şarj hızı ise 15 W.

iqoo z9 lite 3 1

Z9 Lite, 6.56 inçlik LCD bir ekrana sahip. HD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızının 90 Hz. Bu ekranın üzerinde 8 megapiksellik selfie kamerası yer alıyor. Telefonun arka tarafında ise 50 + 2 megapiksellik çift kamera bulunuyor. 50 megapiksellik bu ana lens bir Sony AI sensörü kullanıyor. Ona 2 megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor.

iQOO’nun yeni bütçe dostu telefonu özelliklerinden çok fiyatıyla iddialı olmayı hedefleyen bir telefon. Zira telefonun 4 GB versiyonu 125 dolara, 6 GB versiyonu ise 140 dolara satışa sunulacak.

iqoo z9 lite 2 1

Amazon Prime Day’de 1300 TL’lik Oyun Ücretsiz Olacak