OpenAI, Strawberry Kod Adlı Yeni Bir Yapay Zeka Geliştiriyor

Google Deepfake içerikler

ChatGPT ile teknoloji dünyasında dengeleri değiştiren OpenAI, şimdi de Strawberry kod adıyla yeni tür bir yapay zeka programı geliştiriyor.

Teknoloji dünyasında son döneme yaşanan yapay zeka patlamasının fitilini ateşleyen şirket olan OpenAI, genelde ChatGPT ile gündeme geliyor olsa da aslında aynı anda pek çok yapay zeka (A.I.) projesi üzerinde çalışıyor. Reuters’ün ele geçirdiği belgeler, OpenAI’ın üzerinde çalıştığı bu A.I. projelerinden birinin de Strawberry kod adlı bir proje olduğunu ortaya çıkardı.

Strawberry’nin en büyük özelliğinin mantık yürütme konusundaki kabiliyeti olacağı söyleniyor. Gelişmiş bir dil modeli olan ChatGPT’nin aksine Strawberry sadece derlediği bilgileri kullanıcılara sunmakla kalmayacak, aynı zamanda bu verileri göz önüne alarak mantık yürütme yetisine de sahip olacak.

OpenAI yeni rekora ulaştı

Strawberry’nin özellikle arama alanında devrim yaratabileceği düşünülüyor. Çünkü mantık yürütme özelliği, Strawberry’nin arama sonuçlarını tarayarak kullanıcının isteğine en uygun sonucu bulup, onu özetleyerek kullanıcıya sunmasına olanak sağlayacak. Bugün ChatGPT’de de arama özelliği bulunuyor ama Strawberry’nin bu konuda çok daha becerikli olacağı söyleniyor. Çünkü yapay zekanın aramadan ziyade araştırma yapacağı söyleniyor. Bunun tam olarak nasıl çalışacağını OpenAI içinden bazı isimler bile bilmiyor. Çünkü şu an için bu proje küçük bir ekip tarafından, gizlilik içinde yürütülüyor.

Strawberry’nin geçtiğimiz yıl Q adıyla ortaya çıkan projeyle aynı proje olduğu iddiası da var ama bu iddia henüz güvenilir bir kaynak tarafından doğrulanmış değil. O dönem OpenAI içinden gelen açıklamalar, Q’nun devrimsel bir yapay zeka olacağını söylüyordu.

Amazon Prime Day’de 1300 TL’lik Oyun Ücretsiz Olacak