Google Pixel 9 Serisindeki Modeller Netlik Kazandı

Google Pixel 9

Sızdırılan belgeler sayesinde Google Pixel 9 serisinde yer alacak modellerin isimleri netlik kazandı. Pixel 9 serisinde en az dört farklı model olacak.

Pixel 8 serisi telefonlarını ekim ayında kullanıcılarla buluşturan Google, mayıs ayında da Pixel 8a’yı piyasaya sürdü. Böylece Pixel 8 serisini artık tamamlamış olan Amerikalı teknoloji devi, şimdi gözünü bir sonraki yılın modellerine dikmiş durumda. Daha önce gelen sızıntılar sayesinde hazırlıklarına şimdiden başlandığını öğrenme şansı yakaladığımız Pixel 9 serisi bu hafta önemli bir sızıntıya daha konu oldu. Gelen bu sızıntıyla birlikte, Google Pixel 9 serisinde yer alacak modellerin hangileri olacağı netlik kazanmış oldu.

Kanada’da bulunan Radio Equipment List (REL) adlı kuruma gönderilen belgeler, Google Pixel 9 serisindeki iki yeni modelin adını ortaya çıkardı. Bunlardan ilki, geçtiğimiz günlerde ilk kez görme şansı yakaladığımız Pixel 9 Pro XL olacak. Yeni ortaya çıkan dördüncü model ise Pixel 9 Pro Fold olacak. Elbette bunlara standart model ve Pro modeli de eşlik edecek. Yani Pixel 9 serisinde en az dört farklı model bulunacak.

Google Pixel 9

Pixel 9 Pro Fold, aslında Pixel Fold’un halefi olacak. İlk katlanabilir telefonunu tek başında piyasaya süren Google, önümüzdeki yıl ise katlanabilir telefonunu da ana Pixel serisine dahil edecek ve Pixel Fold 2 yerine Pixel 9 Pro Fold adı altında kullanıcılara sunacak.

Geçtiğimiz günlerde Geekbench veri tabanında ortaya çıkan bilgiler, Google Pixel 9 Pro XL’ın Tensor G4 yonga setinden güç alacağını gösteriyor. Telefonda bu yonga setine 16 GB RAM eşlik ediyor. Hatırlarsanız daha önce sızdırılan bilgilerde de standart modelde 12 GB RAM olacağı, Pro ve Pro XL’da ise 16 GB RAM olacağı söyleniyordu. Geekbench’te yer alan bilgiler bu sızıntıyı doğruluyor.

Yine aynı sızıntıya göre Pixel 9 serisinin standart modeli 6.24 inçlik OLED bir ekrana sahip olacak. Bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz olacak. Pixel 9 Pro’nun ekran 6.34 inç, Pro XL modelinin ekranı ise 6.73 inç olacak.

Amazon Prime Day’de 1300 TL’lik Oyun Ücretsiz Olacak