iQOO Z9 Lite’nin Çıkış Tarihi Açıklandı

iqoo z9 lite 3

vivo’nun alt markası olan iQOO, yeni bütçe dostu telefonu iQOO Z9 Lite’nin çıkış tarihini açıkladı. Telefon 5G desteğine sahip olacak.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo’nun alt markası iQOO, merakla beklenen yeni telefonu iQOO Z9’u nisan ayında piyasaya sürdü. Kısa süre sonra ona bir de Turbo modeli ekledi. Ancak şirketin Z9 serisine dair planları tamamlanmış değil. iQOO, önümüzdeki günlerde bu seriye bir de Lite modeli ekleyecek. Son günlerde pek çok sızıntıya konu olan iQOO Z9 Lite’nin temmuz ayı ortasında tanıtılacağı söyleniyordu. Nitekim bu iddialar doğru çıktı. iQOO, dün bir paylaşım yaparak Z9 Lite’nin 15 Temmuz’da resmi olarak tanıtılacağını duyurdu.

iQOO’nun telefonun lansman tarihini duyurmak için paylaştığı tanıtım görseli, iQOO Z9 Lite’nin arka panel tasarımını gözler önüne serdi. Görünen o ki telefon nisan ayında çıkan Z9 Turbo ile oldukça benzer bir tasarıma sahip olacak. Öte yandan bu görselde yer alan bilgiler, telefonun 5G desteğiyle geldiğini gösteriyor.

iQOO Z9 Lite

iQOO şu ana kadar telefonun teknik özellikleri hakkında herhangi bir detay paylaşmadı. Ancak telefon vivo T3 Lite’nin yeni bir versiyonu olduğu için aşağı yukarı ne beklememiz gerektiğini biliyoruz. vivo T3 Lite, Dimensity 6300 yonga setinden güç alıyor. Telefonun en üst versiyonunda bu yonga setine 4 GB RAM ile 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Telefon, 5000 mAh’lık bir batarya kullanıyor. Bu bataryanın şarj hızı ise 15 W.

vivo T3 Lite gibi Z9 Lite’nin de 6.56 inçlik LCD bir ekrana sahip olması bekleniyor. HD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızının 90 Hz olacağı düşünülüyor. Bu ekranın üzerinde 8 megapiksellik selfie kamerası yer alacak. Telefonun arka tarafında ise 50 + 2 megapiksellik çift kamera bulunuyor.

iQOO Neo9S Pro+’ın Özellikleri ve Çıkış Tarihi Açıklandı