iPhone 16 Sızıntılarına Yenileri Eklendi

iphone 16

iPhone 16’lar sızıntılar konusunda şimdiye kadar ki en sabıkalı model oldu diyebiliriz. Yeni iPhone’ların kılıfları bir kere daha ortaya çıktı. İşte detaylar…

Sızıntılar tam gaz devam ediyor. Daha önce yeni iPhone’lar hakkında birçok içerik paylaşan Majin Bu yine rahat durmadı. Sızıntı kaynağı standart iPhone 16‘lara ait kılıfların fotoğraflarını yayınladı. Fotoğraflarda klasik şeffaf kılıflar var. Fakat birinin arka kamera boşluğu biraz daha farklı tasarımda yapılmış. Kılıflarda güç tuşu altına konumlandırılmış Capture (Yakalama) düğmesi için ekstra boşluk yer alıyor.

iphone 16

Raporlananlara göre Capture düğmesi kullanıcıların pratik ve daha hızlı şekilde video ve fotoğraf çekmesine imkan sağlayacak. Kullanıcı tuşa hafifçe basınca kamera odaklanacak, sağa sola kaydırma yapınca yakınlaştırma veya uzaklaştırma yapabilecek.

iphone 16

iPhone 14’ten bu yana standart ve Plus modellerinde bir önceki yongaseti kullanılıyordu, ancak Apple iPhone 16’larda bu durumdan vazgeçmiş görünüyor. En azından yeni bir sızıntıya göre tüm iPhone 16 modellerinde A18 çipi olacak.

Apple, A18 yongasında ayrım yapabilir. Standart ve Plus modellerinde A18, Pro ve Pro Max’te de A18 Pro kullanılabilir. Standart modellerin yongaseti daha az GPU çekirdeğine sahipken, Pro ve Pro Max’in GPU çekirdeği daha çok olabilir.

iphone 16

Analist Ming-Chi Kuo, yeni iPhone Pro ve Pro Max’in siyah, beyaz (veya gümüş), gri (veya natürel titanyum), rose (gül) renkleriyle satışa çıkacağını ileri sürdü. Bu durum mavi titanyum seçeneğinin kaldırılacağını ve yerine rose renginin geleceğini gösteriyor. iPhone 16 ve Plus’ta siyah, yeşil, pembe, mavi ve beyaz renkler bulunacak.

iphone 16

Kuo, iPhone 15 ve Plus’taki sarı rengin yerine beyazın geleceğini söyledi. Ünlü analist Apple’ın bazı renk isimlerini yeniden adlandırabileceğini de vurguladı. Ming-Chi Kuo, Apple hakkındaki isabetli tahminleriyle tanınıyor. Daha önce paylaştığı birçok bilgi doğru çıkmıştı. Renkler hakkında açıklamaları doğru olabilir.

GPT-4o’nun Yeni Rakibi Moshi Tanıtıldı