Intel’den Devrim Niteliğinde Destek

intel logo

Intel, öğrencileri inovasyona teşvik etmek amacıyla geliştirdiği “Intel Galileo  – İcat Kiti Programı”nın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleşen Türkiye ayağında, toplam 37 üniversiteden 60 akademisyene, 1050 adet Galileo Geliştirme Platformu gönderimini tamamladı. Proje, üniversitelerle özel şirketler arasındaki işbirliğinin Galileo sayesinde artırılmasını ve Türkiye’den milyar dolarlık şirket çıkmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

 intel_logo

Intel, girişimci gençlerin önünü açmak amacıyla gerçekleştirdiği “Intel Galileo – İcat Kiti” projesini bir adım ileri taşımak amacıyla, ODTÜ Teknokent’le de işbirliği gerçekleştirildi. İşbirliği kapsamında, Galileo geliştirme platformları ile ortaya çıkarılan projeler, ODTÜ Teknokent tarafından düzenlenen “Yeni Fikirler, Yeni İşler” yarışmasına katılabilecek. Birinci seçilen fikrin 10 bin dolar para ödülüyle ödüllendirilmesinin yanı sıra, dereceye giren fikirlerin sahipleri ODTÜ Teknokent bünyesindeki kuluçka merkezini 2 yıl boyunca ücretsiz olarak kullanabilecek. Ayrıca, birinci seçilen proje, Intel EMEA Yenilikçilik Zirvesi kapsamında düzenlenen “Challenge-Up” yarışmasına doğrudan katılma hakkı elde ederek, Intel Capital ve benzeri yatırım şirketleri ile buluşma şansına sahip olacak.

 DSC_8631

İşbirliği ile ilgili bilgi veren Burak Aydın “Intel Galileo İcat Kiti, Türkiye’nin teknoloji yarışında gençlerimize, akademisyenlerimize yeni bir heyecan getirecek. Bu platform, öğrencilerin bitirme tezlerinde, projelerinde, yeni fikir üretim aşamalarında, üniversite ve sanayi işbirliklerinde kullanılabilecek. Galileo İcat Kiti, öğrencilerin daha nitelikli, donanımlı, tecrübeli hale gelmelerini sağlayacak ve böylelikle gençlerimiz iş hayatına bir adım önde başlayacak, ülkemizdeki rekabetçi teknoloji üretimine kısa sürede katma değer katabilecekler. Bu da, Türkiye’den milyar dolarlık şirket çıkması için önemli bir adım olacak” dedi.

Bu Oyuna Gelmeyin