Microsoft, Windows’u Küçük Cihazlara Taşıyor

Microsoft DG 605

Microsoft’un Windows’u daha küçük cihazlara taşıma planlarını çok yakında hayata geçireceği belirtiliyor.

Microsoft’un işletim sistemi Windows’u daha küçük cihazlara taşımak için yoğun bir çalışma içinde olduğu, uzun süredir teknoloji dünyasında konuşuluyordu. Firmanın bu yöndeki planlarını ilerleyen dönemlerde hayata geçirmesi bekleniyordu ama görünen o ki firmanın pek de uzun bir süre beklemeye niyeti yok. Microsoft’un her yıl düzenlediği ve yazılım geliştiricilerini bir araya getirdiği BUILD konferansı bugün başlıyor ve bu etkinlikte yer verilmesi beklenen konuların başında, Windows’un küçük cihazlara taşınmasının geleceği belirtiliyor.

Microsoft_DG_605

BUILD konferansı öncesi açılan yeni WindowsOnDevices internet sitesinin, kullanıcıları daha ufak cihazlara yöneltmeyi amaçlıyor olması ortaya çıkan bu iddiaları daha da kuvvetlendiriyor. Microsoft’a göre bu yeni projesinin temelinde ise yazılım geliştiricilerine birçok yeni olanak sunak, Intel’in yeni ana kartı Galileo yer alıyor. Tamamen yeni bir yazılım geliştirme setinin ilkbahar aylarında yazılım geliştiricilerine sunulacağını açıklayan Microsoft, bu yeni setin geliştiricilere Windows’un neler yapabildiğini göstereceğini belirtiyor.

Bu hafta boyunca devam edecek olan BUILD 2014 konferansı sırasında Microsoft’un yazılımcılarla doğrudan irtibata geçmesinin ardından, konuyla ilgili yeni detayların da gün yüzüne çıkması bekleniyor. Microsoft’un Windows’u küçük cihazlara taşıyacağı yönünde söylentilerin ilk çıktığı günden beri akıllı saat alanına işaret ediyor oluşu, Microsoft’un çok yakında kendi akıllı saatini de gün yüzüne çıkarabileceğini akıllara getiriyor.

Android ve iOS Kullanıcıları Oyunlara Pek Düşkün