Intel IDF 2014: Değişim Başladı

Intel Edison with stamp

Nesnelerin Interneti ve giyilebilir teknolojiler. Kabloların ortadan kaldırılması ve hayatımızı kolaylaştıran ürünler ve uygulamaların sergilenmesi. Geleceğimizi şekillendirecek olan teknolojilerin bir arada geldiği Intel geliştirici konferansı başladı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm IT profesyonellerin  gözü San Francisco’ya çevrilmiş durumda.  IT endüstrisinde oldukça büyük bir önem taşıyan Intel geliştirici konferansı, önümüzdeki yıllarda olan IT trendlerini belirlemesinde çok büyük bir rol oynuyor. Geliştiriciler bu konferansa katılarak yeni ürünler geliştirdiği gibi, farklı çözümlerle de geleceğe adım atıyorlar.

Durum böyle olunca bu konferansta yerimizi aldık.

DSC09217

Sabahın 9’unda Intel’in CEO’su Brian Krzanich açılış konuşmasını yaptı.  İlk olarak Intel stratejilerinden bahseden Krzanich Büyük verinin (Big Data) önemi, geçen yıl tanıtılan  2 si bir arada ürünlerin başarısı ve buna ek olarak  40 milyon tablet satışının ardından , LTE, Galileo ve Edison platformları ile IoT geliştirici kitlerinin öneminden bahsetti.

phase_1_group-shot-lean3

Kısa bir girişten sonra ise ana konuya geçildi. Giyilebilir teknolojiler özellikle bu sene oldukça popülerler. Intel bu akımda geri kalmamak için bu alanda yeni ürünlerini gösterdi. İlk olarak Sms audio Biosport adlı bir kulaklık tanıttı.  Bu kulaklığın önemi müzik çalmanın yanı sıra  kalp atışlarını ölçmesi.  Sms Audio Biosport buna ek olarak Cep telefonda yüklü olan RunKeeeper uygulaması le birlikte adım ölçme, uzaklık ölçme, irtifa ve kalori yakma gibi bilgileri de kullanıcıya sunuyor.

x140807_collier_schorr_opening_ceremony_resize.jpg.pagespeed.ic.AvbNlv0OVw

Brian Krzanich, Intel’in akıllı telefon ve akıllı bilekliklerle de yeni ürünler geliştirdiğinden bahsetti. Hatta Fashion Week New York moda gösterilerinin açılışlarında MICA adlı akıllı bilekliğinin oldukça fazla ilgi gösterdiğini söyledi. MICA (My Intelligent Communication Accessory) ilk görünüşte oldukça hoş görünümlü bir bilekliğe benziyor.

synapse_edison_dress

Intel, su yılanı derisi ve özel taşlarla donatılmış olan bu akıllı bileklik (smart fashion wearables) sayesinde teknolojinin de hoş görünebileceğini göstermek istiyor. Buna ek olarak oldukça küçük bir alanda büyük işlerin yapılabileceği mesajını da veriyor.

Son olarak Intel’in yeni LTE modemi XMM7260 da gün yüzüne çıktı. Hatta bu teknolojiyi ilk kullanacak olan ürün ise Samsung Galaxy Alpha olacağını söyledi.