Huobi Global kripto para dünyasını fena salladı

Kripto para piyasasında kanlı Çarşamba

Huobi Global kripto para dünyasında büyük ses getirecek kararlar aldı. Özellikle son dönemlerde Çin merkezli yapılan değişikliklerin bu tür kararlarda büyük önem gösterdiğini söyleyebiliriz. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Dünyanın en büyük borsaları içerisinde yer alan Huobi Global kripto para konusunda bazı yeniliklere imza attı. Çin Merkez Bankası tarafından yasaklanan ve yasağı çiğneyenlere ceza uygulanacağı söylenen dijital varlıklar alanı sarsıldı. Birçok ülke dijital varlıklar ile ilgili güncellemeler yapıyor. Çin ise bu konuda çok sert davrandı.

Piyasalar Bitcoin gibi kripto paraların ciddi şekilde düşmesine şahit oldu. Mesela 64 bin dolar seviyelerinden 28 bin dolara kadar çok ciddi bir düşüş olduğu görüldü. Şimdi ise yeniden 50 bin barajı aşılmaya çalışılıyor. Ancak Çin’den gelen bazı haberler buna engel oluyor

Huobi Global kripto para fiyatlarını yakından etkiledi

Dünyanın en iyi kripto para borsaları içerisinde yer alan Huobi, durmak nedir bir türlü bilmiyor. Platform kendi kripto parasını bile çıkarmıştı. Ancak gelen Çin yasağı onu fena halde kızdırmış gibi görünüyor. 31 Aralık 2021 tarihine kadar Çinli kullanıcıların bütün hesapları kaldırılacak.

Huobi Global kripto para

Mayıs ayı değerlendirildiğinde bu borsanın kripto parası HT coin 40 dolar seviyesine kadar çıkmıştı. Şimdi ise 5,85 düzeyine indi. Ayrıca orta ölçekli kripto para borsalarının Çinli kullanıcıların faaliyetlerini durdurduğu görülüyor. Ne yazık ki Çin kripto para dünyasını domine edebiliyor. Özellikle ülkede çok fazla yatırımcı olması bunun yolunu açıyor.

Bitcoin Twitter sayesinde toparlandı

Bitcoin başta olmak üzere dijital varlıklar önümüzdeki günlerde Çin yasaklarından tamamen arınmış hale gelecek. Bakalım böyle bir durumda karşımıza nasıl bir kripto para tablosu çıkacak? Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.