Bankaların kripto para hamlesi büyük ilgi görüyor: Bu dijital varlıklarda artış yaşanabilir

Bankaların kripto para hamlesi

Bankaların kripto para hamlesi çok ciddi bir artışa neden olabilir. Özellikle son dönemlerde bu konuda büyük bir destek oluştuğunu görüyoruz.

Bankaların kripto para hamlesi en fazla merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Önümüzdeki yıllar aslında bankaların bu alana büyük bir destek sunacağını gösteriyor. Dijital varlık odaklı finansal ürünler bundan sonra bankalarda daha fazla yer edinecek. Kurumsal müşterilerin büyük bir talep oluşturduğunu söyleyebiliriz.

Bankalar bundan kısa bir süre önce kripto paralara uzak davranıyordu. Ancak Tesla gibi kurumsal şirketlerin işin içerisine dahil olması ile birlikte bu alana rağbet arttı. Kurumsal müşteriler için kripto para birimlerinde saklama hizmetleri sunan bankaların sayısı giderek yükseliyor.

Bankaların kripto para hamlesi

Boston merkezli Stare Street Corp. isimli bir şirket kurumsal çözümler sunuyor. Müşterilere dijital cüzdan saklama hizmetleri sağlanıyor ve böylece altyapı önemli oranda geliştiriliyor. Haziran ayında kripto paralar konusunda çalışacak olan bir dijital bölüm açıldı bile.

Bankaların kripto para hamlesi

Konuyla ilgili ortaya çıkan son detaylara göre bu banka 4,1 trilyon doları yönetiyor. Böylesine dev bir rakamı yönetmesi dijital varlıklarda büyük bir hareket yarattı. Solana, Polkadot ve Cardano ile birlikte Bitcoin ve Ethereum saklanabilecek. Bu dijital varlıklar dijital cüzdanlarda tutulacak.

Balina yatırımcılar kripto para tercihini yaptı: Bakın hangilerini aldılar

Blockchain sektörünün çok fazla fırsata sahip olması bankaları buraya doğru yönlendiriyor. Üstelik Çin gibi ülkelerin kripto paraları yasaklaması hiçbir etki yaratmadı diyebiliriz. Kripto paraların vergilendirilecek olması aynı zamanda yasal bir statü oluşturuyor. Kısacası kripto paralarda gelecek orta vadede parlak görünüyor.