Borcu olanların kripto paralarına el konulabilecek

Kripto paralar için babasını

Alınan yeni bir kararla birlikte borcu olanların kripto paralarına el konulabileceği ifade edildi. Peki gerçekten de böyle bir şey mümkün mü? Hadi gelin konu ile ilgili bütün detaylara birlikte bakalım.

Ekonominin bir parçası olarak görülmeye başlanan kripto varlıklar yasal güvence altına alınıyor. Bazıları bu tür konularda adeta bahis oynuyor gibi davranabilir. Fakat Bitcoin başta olmak üzere tüm kripto para birimleri birer yatırım aracıdır. Ayrıca ekonomik anlamda belirli bir karşılığa tekabül ediyor.

Küresel çapta herkes kripto para birimlerini tanımlamaya çalışıyor. Özellikle borsaların daha sağlam bir düzene oturtulması için kripto para varlıklarının tanımlanması şart. Bu konuda çalışmalar yürüten birçok ülke var. Türkiye’de ise alınan bir mahkeme kararı gelinen noktayı gösterdi.

Borcu olanların kripto paralarına müdahale etmek mümkün

Bazıları kripto para birimlerini borcundan kurtuluş olarak görebiliyor. İcra Hukuk Mahkemesi tarafından alınan bir kararla birlikte bunun değişme ihtimali ortaya çıktı. Türkiye’de kripto para cüzdanlarının haciz edilebileceği önceden de söyleniyordu. Fakat ilk defa mahkeme tarafından bu tescillendi.

borcu olanların kripto paralarına

İşin aslına bakacak olursak konu sadece bundan ibaret değil. Aynı zamanda haczedilen kripto varlıklar satıldı. Mahkeme tarafından alınan kararda bu tür varlıkların adeta dijital dolar gibi görülmesi gerektiği söylendi.

ABD yeni kripto para üretim merkezi haline gelebilir: Çin büyük kayıp yaşayacak

Bitcoin ve diğer kripto paraların konumu ile ilgili kafa karışıklığı devam ederken alınan bu karar son derece önemli. Özellikle yasal çerçevenin çizilmesi açısından güçlü bir örnek teşkil edebilir. Peki sizce kripto varlıklar haczedilip satılabilmeli mi?