Bitcoin Twitter sayesinde toparlandı

Bitcoin için fiyat artışı

Uzun süredir düşüş eğiliminde olan Bitcoin, Twitter’ın getirdiği yeni bahşiş özelliği sayesinde toparlandı. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Bitcoin Twitter sayesinde toparlandı. Kripto paralar gün geçtikçe daha fazla yerde karşımıza çıkmaya başladı. Hatırlanacağı üzere kısa süre önce Salvador, Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul etmişti. Genel olarak baktığımızda dünyanın güçlü ekonomileri kripto paralara sıcak bakmıyor. Kripto paralardaki merkeziyetsiz sistem dünyanın önde gelen ülkelerinin çok da kabul edecekleri bir olay değil.

Fakat ne olursa olsun şu sıralar kripto paraların önünü almak pek de mümkün görünmüyor. Muhtemelen önümüzdeki süreçte kripto varlıkların kullanım alanı daha da genişleyecektir. Özellikle de sosyal medya odaklı uygulamalarda, kripto para kullanımı pik yapabilir.

Bitcoin Twitter sayesinde toparlandı

Bitcoin Twitter sayesinde toparlandı

Hali hazırda bazı oyunlarda kripto paralarla ödemeler alındığını biliyoruz. Şimdi bunlara sosyal medya uygulamaları da dahil olmaya başladı. Bu taraftaki ilk adım Twitter’dan geldi.

Twitter yaptığı açıklamada bahşiş uygulamasını hayata geçirdiğini ve dileyenlerin destekledikleri kişilere Bitcoin ile bahşiş verebileceğini belirtti.

Yani artık tweetleri hoşunuza giden kişileri bahşiş vererek destekleyebileceksiniz. Üstelik bu bahşişleri BTC ile vereceğiniz için izi de sürülemeyecek. Tabi ki siz istemediğiniz sürece.

Twitter’ın bu adımı muhtemelen diğer mecralara da örnek olacaktır. Önümüzdeki süreçte farklı mecralardan da benzer hareketler görebiliriz.

Apple CEO’su Tim Cook’tan bilgi sızdıran çalışanlar hakkında açıklama