HTC yeni VR başlığını ocak ayında tanıtacak

HTC yeni VR başlığı

HTC yeni VR başlığını ocak ayında, CES 2023 fuarında görücüye çıkaracak. Bu cihaz Meta Quest’e doğrudan rakip olacak.

Bildiğiniz gibi son dönemde VR yani sanal gerçeklik alanında daha çok Meta ve Apple’ın adını duyuyoruz. Meta, yeni nesil VR başlığı Meta Quest’i kısa süre önce resmi olarak tanıttı. Apple da ilk VR başlığını önümüzdeki yılın başında piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu yüzden de son dönemde odak Meta ve Apple’ın üstünde. Ancak bu sırada VR alanında faal olan diğer şirketler de boş durmuyor. VR başlığı ile bu pazarda varlık gösteren şirketler arasında yer alan HTC de çok yakında yeni bir VR başlığı ile geri dönmeye hazırlanıyor.

Engagdet tarafından paylaşılan bilgilere göre, önümüzdeki ayın başında gerçekleşecek CES 2023’te adından söz ettirecek şirketlerden biri de HTC olacak. HTC yeni VR başlığını 5 Ocak’ta başlayacak CES 2023 fuarında görücüye çıkaracak. HTC yeni VR başlığının Meta Quest’e rakip olmasını bekliyor.

htc yeni vr basligi 32

Apple’ın hazırlık aşamasındaki VR başlığı gibi HTC’nin yeni VR başlığı da hem VR (sanal gerçeklik) özelliklerine hem de AR (arttırılmış gerçeklik) özelliklerine sahip olacak. Görünen o ki bundan sonra bu hibrit başlıklar standart haline gelecek. Zaten Meta da hazırlık aşamasındaki en yeni VR başlığında AR özellikleri sunmayı planlıyor.

HTC henüz bu yeni VR başlığı hakkında herhangi bir detay paylaşmadı. Hatta başlığın adı bile bilinmiyor. Ancak sızdırılan ilk görsel, bu yeni cihazın, Meta Quest’i andıran bir tasarıma sahip olacağını ve ön tarafında dışa bakan kameralar olacağını gösteriyor.

vivo S16 serisinin çıkış tarihi belli oldu