vivo’dan Vision Pro’ya Rakip Geliyor

vision pro

vivo, kendi AR/VR başlığını çıkarmaya hazırlanıyor. Apple Vision Pro ve Meta Quest’e rakip olacak bu AR/VR başlığı 2025 yılında çıkacak.

Son dönemde akıllı telefon pazarında çok daha etkili hale gelen vivo, bir yandan bu alandaki varlığını kuvvetlendirirken, diğer yandan farklı alanlara yatırım yapmaya devam ediyor. Şirketin yakın bir gelecekte girmeyi planladığı pazarlar arasında, AR/VR başlığı sektörü de yer alıyor. Yakın bir gelecekte çok daha büyük bir pazar haline gelmesi beklenen AR/VR başlığı pazarına girmek için ilk adımları atan vivo, bu alandaki ilk ürününü 2025’te çıkaracağını duyurdu.

Çin’de Imaging Festival adlı bir etkinlik düzenleyen vivo, ilk AR/VR başlığını 2025’te çıkaracağını açıklayarak yakın bir gelecekte Apple ve Meta gibi şirketlere rakip olacağını gösterdi. Bildiğiniz gibi Apple kısa süre önce Vision Pro ile bu alana giriş yaptı. Meta ise Quest başlıkları ile bu alanda varlık gösteriyor.

Vision Pro 1

Bu yıl kullanıcılarla buluşan Apple Vision Pro’nun en büyük handikabı çok pahalı olmasıydı. vivo gibi Çinli teknoloji şirketleri ise genelde Apple’dan çok daha düşük maliyetli ürünler çıkarabiliyorlar. Bu yüzden vivo’nun AR/VR başlığının da Vision Pro’ya kıyasla çok daha düşük bir fiyat etiketiyle çıkacağını varsayabiliriz. Bu da vivo’ya önemli bir avantaj sağlayabilir.

Aslında vivo bu alana yabancı bir şirket değil. Şirket ilk AR başlığını 2019 yılında çıkarmıştı. Ancak daha sonra bu alanda çok kayda değer ürünler çıkarmadı. Dahası AR ile VR ile birleştiren bu mixes reality (MR) alanında hiç varlık göstermedi. Bu yüzden bu yeni girişim şirket için nispeten yeni bir macera olacak.

SearchGPT Geliyor; Google’ı Tahtından İndirebilir