iPhone 15 Ultra beklenenden çok daha pahalı olacak

yt2

Son gelen bilgilere göre iPhone 15 Ultra’nın başlangıç ​​fiyatı 14 Pro Max’den 200 dolar fazla olacak, bu da 1299 dolar olacağı anlamına geliyor. 

Apple’ın yaklaşan iPhone 15 Ultra’sı, yeni akıllı telefonun özellikleri ve fiyatı hakkında biligiler ortaya çıktı. iPhone 15 Ultra’nın başlangıç ​​fiyatı 1299 $’a kadar çıkacak, bu, iPhone 14 Pro Max’in 1099 $’lık başlangıç ​​fiyatından önemli bir artış. Bu, iPhone serileri arasındaki en büyük artışın yaşanacağı anlamına da geliyor.

Artan üretim maliyetleri ve enflasyonun yanı sıra kar marjlarını koruma ihtiyacının, daha yüksek fiyat noktasının arkasındaki ana itici güçler olduğunu açıklıyor. Apple’ın son yıllarda azalan marjlarla karşı karşıya olduğu bildiriliyor ve şirket şimdi bu kayıpları telafi etmek için daha yüksek fiyatlara yöneliyor. Ayrıca iPhone 15 Ultra’nın, önceki modellerde kullanılan paslanmaz çelikten önemli ölçüde daha güçlü ve daha pahalı olan titanyum gibi daha yüksek kaliteli malzemeler de dahil olmak üzere bir dizi yeni ve geliştirilmiş özellikle gelmesi bekleniyor.

iPhone 15 Ultra

Gelen raporlara göre 15 Ultra, mevcut giriş noktası olan 128 GB’ın iki katı olan minimum 256 GB depolama alanıyla gönderilecek. Daha büyük depolama kapasitesi her zaman yüksek talep gördüğünden, bu muhtemelen tüketiciler için memnuniyetle karşılanacak bir katkı olacaktır. iPhone 15 Ultra’nın öne bakan çift kameraya ve daha yavaş Lightning bağlantı noktasının yerini alan Thunderbolt 4 hızlarına sahip bir USB-C bağlantı noktası ile gelecek.

Cihazın bir diğer önemli özelliği de kasasında titanyum kullanılması. Titanyum, sağlamlığı ve dayanıklılığı ile bilinir ve paslanmaz çelikten 3-4 kat daha güçlüdür. Bununla birlikte, paslanmaz çelik için kilogram başına 1-1,50 $’a kıyasla mevcut kilogram başına 35-50 $’lık fiyatla, aynı zamanda çok daha pahalıdır. iPhone 15 Ultra’da titanyum kullanımının tüketiciler için artan maliyeti haklı çıkarıp çıkarmayacağı henüz belli değil.

 

OnePlus 11 resmi teaser’ı yayınlandı