Hogwarts Legacy, Diablo 4’e geçilmedi

Hogwarts Legacy

Diablo 4 ve The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom gibi büyük ses getiren oyunların çıkışına rağmen Hogwarts Legacy zirvedeki yerini korudu.

Bu yıl oyun dünyası için oldukça verimli geçti. Belki çok fazla sayıda yüksek profilli oyun çıkmadı ama çıkanlar büyük yankı uyandırdı. Şubat ayında çıkan Harry Potter oyunu Hogwarts Legacy uzun süre adından söz ettirdikten sonra onu The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom ve Diablo 4 gibi iki büyük oyun daha takip etti. Her üç oyun da hem oyunseverler hem de eleştirmenler tarafından beğeniyle karşılanırken, satış performanslarıyla da etkilemeyi başardı. Rekabetin böylesine yüksek olduğu bir yılda en çok satan oyunun hangisi olacağı da merak konusu oldu.

Bu sorunun kesin cevabını öğrenmek için yıl sonuna kadar beklememiz gerekiyor. Ancak şu ana kadar gelen rakamlar, yarışı kimin önde götürdüğüne dair ilginç bir tablo çiziyor. Çünkü Diablo 4 ve The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom’ın yarattığı büyük etkiye rağmen zirvede hala Hogwarts Legacy yer alıyor.

Diablo 4

Şubat ayında çıkan Harry Potter oyunu, iki hafta içinde 12 milyon kopya satarak büyük bir başarıya imza atmıştı. O günden sonra da en çok satan oyunlar listesinde sık sık kendisine yer bulan Hogwarts Legacy, toplamda 15 milyon kopya satarak 1 milyar dolardan fazla gelir elde etti. Şimdi Circana tarafından yayınlanan yeni veriler, bu yıl ABD’de en çok satan oyunun hala Hogwarts Legacy olduğunu gösteriyor.

ABD’deki oyun satışlarını takip eden Circana’nın raporuna göre ikinci sırada ise The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom yer alıyor. Üçüncü sırada ise tahmin edebileceğiniz üzere Diablo 4 yer alıyor. Onların ardından Call of Duty: Modern Warfare 2, Star Wars Jedi: Survivor, Resident Evil 4, Final Fantasy 16 ve Street Fighter 6 gibi oyunlar geliyor.

Samsung: “Katlanabilir telefonlar Note serisini geçecek”