Game Pass ve PS Plus düşünüldüğü kadar başarılı olmayabilir

Xbox Game Pass PlayStation Plus

Son dönemde popüler hale gelen oyun servisleri Xbox Game Pass ve PlayStation Plus, ilk başta düşünüldüğü kadar başarılı olmayabilir.

Bildiğiniz gibi son dönemde oyun dünyasının yükselen trendlerinden biri de aylık abonelik ücreti sistemiyle çalışan oyun servisleri oldu. Xbox Game Pass ve PlayStation Plus’ın başını çektiği bu servisler, oyun severlere aylık bir abonelik ücreti karşılığında yüzlerce oyunu barındıran oyun kütüphanelerini açıyorlar. Bir nevi oyun dünyasının Netflix’i olarak tanımlayabileceğimiz bu servisler, son dönemde hızla yükseldi ve yakaladıkları başarı sayesinde oyun dünyasında dengeleri değiştirdi. Öyle ki Microsoft ve Sony gibi şirketler bu servisleri konsolların bile önüne koymaya başladı. Ancak gelen son raporlar, bu oyun servislerinin ilk başta düşünüldüğü kadar başarılı olmayabileceğini gösteriyor.

Xbox Game Pass için yeni oyunlar geliyor

Bu hafta yayınlanan yeni bir rapor, ABD’de kullanıcıların oyun servislerine yaptığı harcamanın düştüğünü gösterdi. Bu da Xbox Game Pass ve PlayStation Plus gibi servislerin hem yeni oyuncuları çekmekte hem de ellerindeki kullanıcıları tutmakta güçlük yaşadığını ortaya çıkardı. Oysa oyun dünyasındaki algı, hayatımıza kısa süre önce giren bu platformların sürekli büyüdüğü ve yakın gelecekte de sürekli büyümeye devam edeceği yönündeydi. Ancak görünen o ki bu servisler daha şimdiden bir doyum noktasına ulaşmış durumdalar.

Xbox Game Pass şimdilik PlayStation Plus’ın önünde olsa da PS Plus’ın tüm yıla yayılan avantajlarının kullanıcı çekmesine yardımcı olabileceğine dikkat çekiliyor. Bildiğiniz gibi Sony, PlayStation Plus üyelerine sadece ücretsiz oyunlar sunmakla kalmıyor, aynı zamanda diğer oyunlarda da onlara özel indirimler uyguluyor. Bu da PlayStation kullanıcılarının PS Plus servisinden vazgeçmesini zorlaştırıyor. Diğer taraftan Xbox’ın ise böyle bir uygulaması bulunmuyor. Bu da Game Pass’te oynamak istediği bir oyun bulamayan kullanıcıların üyeliklerini iptal etme ihtimallerini yükseltiyor. Bu durumun uzun vadede Microsoft’a zarar verebileceği düşünülüyor.

Öte yandan Hogwarts Legacy, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Star Wars Jedi: Survivor ve Diablo 4 gibi oyunların yakaladığı büyük başarı, büyük bütçeli AAA oyunların hala büyük ilgi gördüğünü bir kez daha kanıtlamış oldu. Oyun servisleri şirketler için önemli bir gelir kaynağı olsa da üstte saydığımız oyunların yakaladığı satış rakamları, bu premium oyunların hala getirisi en yüksek ürünler olma potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor.

Nvidia GPU’ları yok satıyor