Apple’ın microLED’le ilgili sıkıntıları var

123

Apple’ın yıllardır microLED ekrana geçmek için geliştirmeler yaptığı ileri sürülüyor. Hatta microLED ilk olarak Apple Watch’ta kullanılacak. Bu konuda farklı spekülasyonlar çıkmıştı. Yeni yayınlanan bir rapor teknoloji devinin microLED hakkında bazı problemleri olduğunu belirtti. İşte detaylar…

İsimsiz sanayi kaynaklarına dayandırılan yeni rapora göre Apple, microLED’le ilgili istediği standarta tam olarak ulaşamadı. Bununla birlikte ekranın üretim maliyeti problemleri de var. Kaynaklar teknoloji devinin sorunları çözmek için zamana ihtiyacı olduğunu belirtti. Yeni rapor, microLED’li Apple Watch’un ertelendiğini belirten Ross Young ve Trendforce’un söylediklerini de doğruluyor.

Ekran analisti Ross Young geçtiğimiz Nisan ayında microLED ekranlı Watch Ultra‘nın 2024’te değil 2025’in 2. yarısında çıkacağını ileri sürmüştü. Trendforce ise saatin 2026’nın ilk çeyreğinden önce çıkmayacağını belirtmiş, Cupertino’lu şirketin yüksek üretim maliyetleriyle karşı karşıya olduğunu ve bunları uzun süre çözmeyeceğini iddia etmişti.

apple

Teknoloji devi son 10 yıl içinde microLED’i geliştirmek için 1 milyar dolardan fazla yatırım yaptı. Teknoloji devi microLED sayesinde hem Samsung’a olan bağımlılığını azaltmak hem de ekran paneli üretiminde kontrol sağlamak istiyor. Apple Watch Ultra ise microLED ekranlı ilk ürün olacak. microLED teknolojisi yüksek enerji verimliliğine, daha uzun kullanım ömrüne ve daha az ekran yanması riskine sahip. Ayrıca bu teknoloji daha iyi renkler, tepki süresi sağlıyor.

Bu sene çıkması beklenen Watch Series 9’da tasarım olarak değişiklik beklenmiyor. İddia edilene göre saatte A15 yongasını temel alan yeni bir işlemci var.

Diablo 4’ün yeni güncellemesinde Boss’ların durumu belli oldu