Samsung: “Katlanabilir telefonlar Note serisini geçecek”

Galaxy Z Fold 5

Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5’i kısa süre önce piyasaya süren Samsung’a göre katlanabilir telefonları yakında Note serisinden daha popüler olacak.

Katlanabilir ekrana sahip telefonlar sadece birkaç yıl önce hayatımıza girmiş olmasına rağmen bugün akıllı telefon pazarının önemli bir parçası haline gelmiş durumda. Bugün başta Samsung olmak üzere pek çok önemli telefon üreticisi her yıl yeni katlanabilir telefonlar geliştiriyor ve kullanıcılarla buluşturuyor. Amerikalı teknoloji devi Apple’ın da kendi katlanabilir telefonu üzerinde çalışmakta olduğu bir süredir konuşuluyor. Üstelik son dönemde gelen bilgiler, önümüzdeki dönemde katlanabilir telefonların çok daha popüler olacağını gösteriyor.

Hatırlarsanız daha birkaç gün önce pazar araştırma şirketi Counterpoint Research konu hakkında bir rapor yayınlamış ve katlanabilir telefon satışlarının 2027’de yüz milyonu geçeceğini öngörmüştü. Counterpoint Research, önümüzdeki yıl ise 35.7 milyon katlanabilir telefon satılacağını düşünüyor. Counterpoint’e katlanabilir telefonlara olan bu güvenini paylaşan önemli bir şirket daha var ki o da Samsung.

samsung katlanabilir telefonlar

Merakla beklenen yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5’i kısa süre önce piyasaya süren Samsung, katlanabilir ekrana sahip telefonlarının çok yakında Galaxy Note serisi telefonlarının önüne geçeceğini düşünüyor. Güney Koreli teknoloji devine göre Z serisi telefonları çok yakında Note serisinden daha popüler hale gelecek.

Bildiğiniz gibi Samsung, bir dönem oldukça popüler olan Galaxy Note serisine 2021 yılında son vermişti. Bu durum şirketin önemli bir gelir kapısını kaybetmesine sebep olsa da katlanabilir telefon modelleri sayesinde belki de çok daha büyük bir gelir kapısı açılmış olacak. Görünen o ki Samsung’un Note serisini Z modelleriyle değiştirme kumarı tutacak.

Threads kullanıcılarının yarısını kaybetti