Diablo 4, Blizzard’ın rekorunu kırdı

Diablo 4

Oyun severler tarafından büyük ilgiyle karşılanan Diablo 4, müthiş bir çıkış yaparak Blizzard tarihinin en hızlı satan oyunu rekorunu kırdı.

Bu yılın en heyecanla beklenen oyunları arasında yer alan Diablo 4, kısa süre önce oyun severlerle buluştu. Mobil oyun Diablo Immortal’ı saymazsak 11 yıl sonra bu sevilen seriden çıkan ilk oyun olan Diablo IV, tahmin edeceğiniz gibi oyun severler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Oyun yayıncılarının ve eleştirmenlerin de oyundan övgüyle söz etmesi, bu ilgiyi daha da arttırdı. Buna bir de Blizzard’ın sağlam bir tanıtım kampanyası yürütmesi eklenince Diablo 4 muhteşem bir çıkış yaptı. Öyle ki oyun Blizzard tarihinin en hızlı satan oyunu haline geldi.

Henüz erken erişim aşamasında olmasına rağmen dünyanın dört bir yanında milyonlarca oyuncuya ulaşan yeni Diablo oyunu, bu sayede hem önceki Diablo oyunlarını hem de Warcraft gibi diğer Blizzard yapımlarını geride bıraktı ve Blizzard adına yeni bir rekora imza attı.

diablo 4

Blizzard tarafından yapılan açıklamaya göre 1 Haziran’da erken erişime açılan oyun, daha şimdiden 93 milyon saat oynanmaya ulaşmış durumda. Blizzard tarafından paylaşılan bu rakam oyuna ilginin ne kadar büyük olduğunu gözler önüne seriyor. Gerçi oyun dünyasını yakından takip edenler için bu çok da şaşırtıcı olmadı. Çünkü son günlerde oyun dünyasının başlıca gündem maddesi Diablo 4 haline gelmiş durumda. Oyun yayıncılarından profesyonel oyunculara kadar herkes yeni Diablo oyununa odaklanmış durumda. Bu durumun önümüzdeki günlerde oyunun daha da yüksek satış rakamlarına ulaşmasına yardım edeceği düşünülüyor ki bu da Diablo 4’ü Blizzard tarihinin en başarılı oyunlarından biri haline getirebilir.

PlayStation Plus’tan bu ay ayrılacak oyunlar belli oldu