Apple’ın dijital platformları 1 milyar aboneye ulaştı

Apple dijital platformlar

Müzikten sinemaya, fitness’tan cloud’a pek çok farklı alanda servis sağlayan Apple’ın dijital platformlarının toplam abone sayısı 1 milyarı geçti.

Apple daha çok iPhone ve iPad gibi ürünleriyle gündeme geliyor olsa da aslında dijital servisleri de şirketin gelirinin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Apple Music, Care, Arcade, Fitness+, News+, TV+ ve iCloud gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren pek çok farklı dijital platforma sahip olan Amerikalı teknoloji devi, bu platformlarla oldukça geniş bir kullanıcı kitlesine erişti. Şirket bugün bir açıklama yaparak tüm dijital platformlarındaki toplam abone sayısının 1 milyarı geçtiğini duyurdu. Şirket hangi servisin ne kadar aboneye sahip olduğunu ise açıklamadı.

Bu servisler arasında abone sayısı belki de en çok merak edileni Apple TV+. Netflix ve Disney+ gibi platformlara rakip olması için kurulan bu dijital platformun kullanıcı sayısı net olarak açıklanmıyor. Ancak üçüncü partiler tarafından paylaşılan veriler platformun abone sayısının yaklaşık 25 milyon olduğunu söylüyor ki bu da Netflix ve Disney+ gibi rakiplerin çok gerisinde. Üstelik bu 25 milyon kullanıcının önemli bir bölümünün çeşitli kampanyalar aracılığıyla platformu kullandığı düşünülüyor. Bildiğiniz gibi iPhone 14 gibi yeni ürünlerden birini alanlara bir yıllık TV+ üyeliği hediye ediliyor.

apple dijital platformlar 3

Amerikalı teknoloji devi, 1 milyar aboneye ulaşan dijital servislerinin son mali çeyrekte kendilerine 21.2 milyar dolar gelir getirdiğini açıkladı. Bu da şirketin toplam gelirinin üçten birinden fazlasını bu dijital platformlardan elde ettiği anlamına geliyor. Öte yandan şirketin bu servislerden elde ettiği gelirin iPhone dışındaki tüm cihazlarının satışlarının toplamından elde ettiği gelirden fazla olması da dikkat çekti.

Threads kullanıcılarının yarısını kaybetti