Hogwarts Legacy, Call of Duty’yi Tahtından İndirdi

Hogwarts Legacy

Yıllardır ABD’de en çok satan oyun unvanını kimseye kaptırmayan Call of Duty serisinin bileğini, büyük bir başarıya imza atan Hogwarts Legacy büktü.

2023 oyun dünyası için son derece verimli geçti. Baldur’s Gate 3’ten The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom’a beğeni kazanan pek çok oyun 2023’te oyunseverlerle buluştu. 2023 böylesine dolu dolu geçtiği için senenin başında çıkan Hogwarts Legacy biraz unutulmuş olsa da aslında yıla damga vuran oyunlardan biri de o oldu. Harry Potter hayranları tarafından ilgiyle karşılanan oyun, özellikle satış rakamlarıyla 2023’e damga vurdu. Nitekim bu başarı yıl sonu listelerine de yansıdı.

Söz konusu ABD’de en çok satan oyunlar olduğunda yıllardır Call of Duty’nin hakimiyeti söz konusuydu. Son 15 yılın 13’ünde ABD’de en çok satan oyun bir Call of Duty oyunu oluyordu. Bu 15 yıllık süreçte Call of Duty oyunlarını sadece GTA V ve Red Dead Redemption 2 geçebilmişti. Zaten bu da Call of Duty’yi devirmenin ne kadar zor olduğunu gözler önüne seriyor. Ama Hogwarts Legacy zoru başardı ve bu yıl Call of Duty’yi geride bırakarak ABD’de en çok satan oyun oldu.

game ready

2023’de dünya genelinde 22 milyon kopya satmayı başaran Hogwarts Legacy, ABD’deki satış rakamları sayesinde Call of Duty: Modern Warfare 3’ü geride bıraktı ve böylece Call of Duty’nin dört yıllık serisini sonlandırmış oldu. Aynı zamanda 15 yılda bunu başaran üçüncü oyun olarak da GTA V ve Red Dead Redemption 2 gibi efsanelerin yanına adını yazdırdı. Elbette Hogwarts Legacy bu iki efsanevi oyun kadar beğenilen bir yapım olmadı ama söz konusu satış başarısı olunca bunlarla yarışacak bir performans ortaya koydu.

Call of Duty’nin zirveyi kaptırmasında Harry Potter oyununun başarısı kadar Modern Warfare 3’ün başarısızlığı da etkili oldu. Çünkü Modern Warfare 3, pek çok kişi tarafından bugüne kadar çıkan en kötü Call of Duty oyunlarından biri olarak kabul ediliyor.

Galaxy S24 Ailesi Yapay Zeka Çağını Başlatıyor