FBI, GTA 6 videolarını sızdıran hackerın peşinde

GTA 6

FBI, bu hafta GTA 6 videolarını internete sızdıran, aynı zamanda Uber’in de sistemine sızan hackerın peşine düştü.

Oyun dünyasının en başarılı serilerinden Grand Theft Auto, ya da daha çok kullanılan adıyla GTA, uzun süredir heyecanla beklenen altıncı oyunuyla geri dönüyor. Uzun süredir gündemde olan Grand Theft Auto 6, kısa süre önce resmiyet kazanmış, ancak Rockstar Games stüdyosu henüz oyundan herhangi bir görüntü yayınlamamıştı. Ne var ki geçtiğimiz günlerde yaşanan dev bir sızıntıyla GTA 6 görüntüleri internete saçıldı.

Hala yapım aşamasında olan oyundan oyun içi görüntüler içeren 90’dan fazla video sızdırıldı ve internette paylaşılmaya başlandı. Rockstar Games’ın başını epey ağrıtan bu sızıntı, stüdyonun hacklenmesi sonucu gerçekleşti.

gta

Daha oyun severlerle paylaşılmaya hazır olmayan, tamamlanmamış oyun içi görüntülerin sızdırılması Rockstar Games cephesinde üzüntüyle karşılanırken, FBI bu siber saldırının kaynağını bulmak için harekete geçti. FBI şimdi GTA 6 görüntülerini sızdıran hackerin peşinde.

Üstelik bu hackerın sadece GTA görüntülerini sızdırmakla kalmayıp, aynı zamanda hafta başında yaşanan Uber hackinden de sorumlu olduğu düşünülüyor. Hatırlarsanız hafta başında 18 yaşında olduğunu söyleyen bir hacker Uber’in sistemine sızmış ve şirket içi ağa girerek hassas bilgileri ele geçirmişti.

Bugün Uber tarafından yapılan açıklamada, hem Uber’in hem de Rockstar Games’in hacklenmesinden sorumlu olan hackerın yakalanması için FBI ile birlikte çalışıldığı duyuruldu.

App Store fiyatlarına zam geliyor